-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vanuatu patvirtintas pirmasis COVID-19 atvejis saloje

Vanuatu prarado savo kaip vienos iš nedaugelio pasaulio šalių, neužregistravusių nė vieno koronavirusinės infekcijos atvejo, statusą, COVID-19 patvirtinus vienam iš Jungtinių Valstijų sugrįžusiam vyrui.
Vanuatu
Vanuatu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, 23-ejų vyrui, kuris grįžęs iš JAV karantinavosi, COVID-19 buvo testais patvirtinta antradienį.

Likusiam pasauliui stengiantis suvaldyti protrūkius, Ramiojo vandenyno salų valstybės, nepaisant ekonominių sąnaudų, greitai izoliavosi, būgštaudamos, kad prasta sveikatos infrastruktūra padarys jas ypač pažeidžiamas.

300 000 gyventojų turinti Vanuatu kovą uždarė savo sienas, siekdama užkirsti kelią pandemijai plisti saloje, ir tik visai neseniai leido vykdyti griežtai kontroliuojamus repatriacijos skrydžius.

„Noriu patikinti šios šalies visuomenę ir piliečius, kad ši situacija yra kontroliuojama“, – pareiškė ministras pirmininkas Bobas Loughmanas.

Vyras, kuriam buvo patvirtinta COVID-19, yra kilęs iš Vanuatu. Jis keliavo iš JAV per Sidnėjų ir Oklandą, tačiau kelionės metu saugumo sumetimais buvo izoliuotas nuo kitų keleivių.

B.Loughmanas nurodė, kad kadangi tas vyras vis dar karantinuojasi ir tebevyksta kontaktų sekimas, jis neapribos viešų susirinkimų, neuždarys mokyklų ir neprašys žmonių dirbti iš namų.

Tačiau ketinama apriboti kai kurias vidaus keliones, taip pat planuojama iki 28 dienų prailginti privalomą karantiną į Vanuatu sugrįžusiems žmonėms, o piliečiai turės pateikti ne vėliau kaip likus 72 val. iki išvykimo atlikto COVID-19 testo neigiamą rezultatą.

„Laiku ir griežtai uždarytos Vanuatu sienos suteikė jiems nepaprastai svarbaus laiko planuoti ir strategiškai veikti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Australijos visuomenės sveikatos ekspertė Lana Elliott.

Vyriausybės veiksmai, pasak jos, „užtikrino didesnį jų gyventojų saugumą nei bet kurioje kitoje šalyje“.

Saliamono Salos ir Maršalo Salos praeitą mėnesį prarado šalių, neužregistravusių nė vieno COVID-19 atvejo, statusą, nors, kaip ir Vanuatu, joms iki šiol pavyko išvengti vietinio infekcijos perdavimo.

Manoma, kad atokiose Kiribačio, Mikronezijos, Nauru, Palau, Samoa, Tongos ir Tuvalu salų valstybėse ir teritorijose vis dar nepatvirtinta jokių COVID-19 atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius