-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtonas: JAV neplanuoja trauktis iš sutarties dėl strateginės puolamosios ginkluotės

JAV nesiruošia trauktis iš Strateginės puolamosios ginkluotės mažinimo sutarties (START) su Rusija ir ketina šiuo klausimu pradėti geranoriškas derybas su Maskva, ketvirtadienį pareiškė nacionalinio saugumo patarėjas Robertas O'Brienas.
JAV
Vašingtonas: JAV neplanuoja trauktis iš sutarties dėl strateginės puolamosios ginkluotės / 123RF.com nuotr.

Atnaujinta START sutartis numato, kad JAV ir Rusija gali turėti ne daugiau kaip po 1 550 strateginių branduolinių kovinių galvučių ir ne daugiau kaip 700 jų laikyti parengtas panaudoti.

Ši sutartis, sudaryta JAV vadovaujant Barackui Obamai, o Rusijai – Dmitrijui Medvedevui, įsigaliojo 2011 metų vasario 5-ąją; jos galiojimas baigsis 2021-aisiais.

Atsakydamas į televizijos „Fox News“ klausimą, ar Jungtinės Valstijos ketina nepratęsti START galiojimo, R.O'Brienas pareiškė: „Ne, aš taip nemanau.“

„Ketiname pradėti geranoriškas derybas su rusais dėl branduolinės ginkluotės kontrolės“, – pridūrė prezidento Donaldo Trumpo patarėjas.

Jis pridūrė, kad derybos su Maskva dėl ginkluotės kontrolės „jau artėja“.

Anksčiau dienraštis „The Wall Street Journal“ rašė, kad naujasis D.Trumpo derybininkas ginkluotės kontrolės klausimais Marshallas Billingslea planuoja artimiausiu laiku susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotoju Sergejumi Riabkovu ir aptarti naują Vašingtono pasiūlymą dėl plačios apimties susitarimo apriboti visas Rusijos, JAV ir Kinijos branduolines pajėgas. Leidinio duomenimis, šis susitikimas turėtų įvykti Vienoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius