-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtonas ragina Rusiją sugrąžinti informaciją nutekinusį Edwardą Snowdeną į JAV

Baltieji rūmai pirmadienio rytą pareiškė, kad tikisi Rusijos bendradarbiavimo į Jungtines Valstijas sugrąžinant pabėgusį Edwardą Snowdeną, kuris nutekino informaciją apie slaptas internetinės žvalgybos programas ir kuriam gresia kaltinimai dėl šnipinėjimo.
Edwardas Snowdenas
Edwardas Snowdenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

"Atsižvelgiant į mūsų intensyvesnį bendradarbiavimą po Bostono maratono sprogdinimų ir mūsų bendradarbiavimo su Rusija teisėsaugos klausimais istoriją – taip pat ir daugybės stambaus masto nusikaltėlių sugrąžinimą Rusijai, pastarosios vyriausybei paprašius – mes tikimės, kad Rusijos vyriausybė peržiūrės visas turimas galimybes išsiųsti p.Snowdeną atgal į JAV, kad stotų prieš teisingumą dėl nusikaltimų, kuriais yra kaltinamas", – nurodė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Caitlin Hayden.

C.Hayden taip pat išreiškė nepasitenkinimą Honkongu, kuris leido E.Snowdenui išvykti iš šalies, "nepaisant teisiškai galiojančio JAV prašymo jį suimti ekstradicijai pagal JAV ir Honkongo Perdavimo sutartį".

Sekmadienį E.Snowdenas išvyko iš Honkongo į Maskvą, nors Vašingtonas prašė jį suimti ir sugrąžinti į JAV. Honkongo pareigūnai nurodė, jog negavo visų su ekstradicijos prašymu susijusių dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius