Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtonas ragina sukurti „technokratų“ vyriausybę Ukrainoje

Jungtinės Valstijos pirmadienį susilaikė nuo Ukrainos laikinojo lyderio Oleksandro Turčynovo pripažinimo teisėtu šalies vadovu, tačiau paragino Kijevą suformuoti technokratų vyriausybę ir surengti pirmalaikius rinkimus.
Mitingas Kijeve
Mitingas Kijeve / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney pažymėjo, jog Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius „šiuo metu nėra aktyviai vadovaujantis šaliai“ ir kad Vašingtonui nežinoma jo buvimo vieta.

J.Carney sakė, kad Baltieji rūmai laikosi pozicijos, jog Ukrainos parlamentas teisėtai išrinko savo naują pirmininką, taip pat palaiko pastangas suvaldyti politinę padėtį ir užtikrinti vyriausybės institucijų darbą.

J.Carney sakė, kad Baltieji rūmai laikosi pozicijos, jog Ukrainos parlamentas „teisėtai išrinko savo naują pirmininką“, taip pat palaiko pastangas suvaldyti politinę padėtį ir „užtikrinti vyriausybės institucijų darbą“.

Paklaustas, ar Jungtinės Valstijos laiko O.Turčynovą teisėtu Ukrainos lyderiu, J.Carney tik pakartojo, kad Vašingtonas jį laiko išrinktu parlamento lyderiu.

JAV prezidento Baracko Obamos atstovas sakė, kad Jungtinės Valstijose stengiasi palaikyti nesmurtinį procesą Ukrainoje, kuris vestų į koalicinę technokratų vyriausybę ir padėtų surengti pirmalaikius rinkimus.

J.Carney taip pat pažymėjo, jog Jungtinės Valstijos įsitikinusios, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, su kuriuo B.Obama penktadienį kalbėjosi apie krizę Ukrainoje, yra suinteresuotas taikiu valdžios pasikeitimu Kijeve.

„Ukrainoje nėra jokio prieštaravimo tarp Ukrainos žmonių sprendimo tęsti tolesnę integraciją į Europą ir Ukrainos bei jos žmonių stiprių istorinių, kultūrinių ir ekonominių ryšių su Rusija išlaikymo, – pabrėžė jis. – Manome, kad visiškai tinkama.“

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas anksčiau pareiškė, kad Ukrainos naujieji lyderiai yra maištininkai, perėmę kontrolę šalyje, kai V.Janukovyčius pabėgo iš Kijevo. Jis pridūrė, kad maišto rezultatą laikyti tuo, kas legitimu, kaip daro Vakarų šalys, yra „kažkokia suvokimo aberacija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius