Vašingtone netoli Kapitolijaus areštuotas vyras su šaunamuoju ginklu

Vašingtone prie saugumo patikrinimo posto netoli Kapitolijaus buvo areštuotas vyras, turėjęs pistoletą ir daugiau kaip 500 šovinių, pranešė pareigūnai.
Spygliuota tvora prie Kapitolijaus
Spygliuota tvora prie Kapitolijaus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Wesley Allenas Beeleris iš Virdžinijos penktadienį vakare privažiavo prie patikrinimo posto ir pasinaudodamas suklastota akreditacija pabandė patekti į saugomą rajoną, kur kitą savaitę vyks išrinktojo prezidento Joe Bideno inauguracija, rodo Vašingtono aukštesniajam teismui pateiktas dokumentas.

Pareigūnams tikrinant asmenų, galinčių patekti į minimą rajoną, sąrašą, vienas iš jų ant W.A.Beelerio pikapo galo pastebėjo lipdukus, kurių viename buvo užrašyta „Pulk gyvenimą“ ir pavaizduotas šautuvas, o kitas skelbė: „Jei jie ateina tavo ginklų, pirma duok jiems savo kulkų“.

Per apklausą W.A.Beeleris pareigūnams pasakė, kad automobilyje turi pistoletą „Glock“. Per kratą surastas užtaisytas ginklas, daugiau kaip 500 šovinių ir dėtuvė, nurodoma teismui pateiktame dokumente.

W.A.Beeleris buvo areštuotas dėl neregistruoto ginklo ir amunicijos laikymo, taip pat kitų kaltinimų.

Po arešto W.A.Beeleris tikino, kad yra privatus apsaugininkas ir tiesiog pasiklydo vykdamas į darbą netoli Kapitolijaus.

Vašingtone galioja aukšto laipsnio parengtis prieš J.Bideno inauguraciją trečiadienį. Saugumas sustiprintas po sausio 6-osios incidento, kai prezidento Donaldo Trumpo šalininkų minia įsiveržė į Kapitolijų. Per šį Kongreso šturmą žuvo penki žmonės, tarp jų policininkas.

Saugumo pareigūnai įspėja, kad D.Trumpą remiantys ginkluoti ekstremistai artimiausią savaitę kels grėsmę Vašingtonui ir valstijų sostinėms. Vašingtone buvo dislokuota tūkstančiai Nacionalinės gvardijos narių, miesto centro gatvės blokuotos betono blokais.

Nacionalinė alėja, kurioje per prezidentų inauguracijas paprastai susirenka didžiulės minios, šiemet Slaptosios tarnybos prašymu visiškai uždaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius