-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtone pagerbtas iš Lietuvos žydų šeimos kilęs Amerikos kovotojas už gėjų ir lesbiečių teises

Ketvirtadienį, gegužės 22 d., Vašingtone prezidento Baracko Obamos adminstracija ir JAV Kongreso nariai pagerbė žymų kovotoją už gėjų ir lesbiečių teises, iš Lietuvos žydų šeimos kilusį buvusį San Francisko miesto tarybos narį Harvey Milką. Iškilmėse Baltuosiuose rūmuose atidengtas ir oficialiai pristatytas specialus JAV pašto ženklas, pirmą kartą įamžinantis Amerikos LGBT žmogaus teisių aktyvistą.
Harvey Milkui skirto pašto ženklo pristatymas Baltuosiuose rūmuose
Harvey Milkui skirto pašto ženklo pristatymas Baltuosiuose rūmuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iškilmėse dalyvavo Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė, Lietuvos ambasados Vašingtone atstovas, ministras patarėjas Rolandas Kačinskas ir JAV gyvenantys LGBT bendruomenės nariai Rimvydas Baltaduonis ir Darius Sužiedėlis.

Prieš iškilmes JAV Prezidentūroje vyko susitikimas su JAV Kongreso mažumos lydere, Kalifornijos atstove Nancy Pelosi. Susitikime taip pat dalyvavo dar 8 Kongreso nariai, atstovaujantys parlamentinei grupei, kovojančiai už lygias teises Amerikos LGBT bendruomeni. Šiai parlamentinei grupei iš viso priklauso apie 100 JAV Kongresų narių.

Susitikime su JAV Kongreso nariais dalyvavusi Seimo narė M.A.Pavilionienė supažindino Amerikos parlamentarus su gėjų ir lesbieičių padėtimi Lietuvoje ir Rytų Europoje ir pakvietė artimiausiu metu atvykti į Vilnių iš arčiau susipažinti su žmogaus teisių padėtimi Baltijos šalių regione.

Pirmasis pašto ženklas LGBT teisių aktyvistui

Po pietų Baltuosiuose rūmuose iškilmingoje ceremonijoje atidengtas tragiškai žuvusio Harvey Milko garbei sukurtas oficialus JAV pašto ženklas.

Atidengimo ceremonijoje prezidento Barako Obamos vardu susirinkusius pasveikino prezidento kabineto narė, JAV ambasadorė Jungtinių Tautų organizacijoje Samantha Power, ir sveikinimo žodžius daugiau kaip 200 svečių tarė pirmoji savo lytinės orientacijos neslepianti JAV Senatorė Tammy Baldwin, buvusio Martino Lutherio Kingo bendražygis, Kongreso narys Johnas Lewisas ir Harvey Milko sunėnas, 2013 metais Vilniuje Baltic Pride eitynėse dalyvavęs Stuartas Milkas.

Nuo penktadienio JAV platinamas Harvey Milko pašto ženklas bus spausdinamas 30 mln. egzempliorių tiražu.

Trečiadienį, gegužės 21 d., Lietuvos ambasadoje Vašingtono prie apskrito stalo Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė susitiko su Harvey Milko Fondo tarybos nariais, JAV LGBT organizacijų atstovais bei Amerikos lietuvių bendruomene. Tai buvo pirmas kartas, kai Lietuvos diplomatinė įstaiga atvėrė duris diskusijai apie gėjų ir lesbiečių teisių aktualijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius