Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtono metropolitene pasklidus tirštiems dūmams užduso moteris

Vašingtone viena moteris mirė, o dar dešimtims žmonių prireikė medikų pagalbos po to, kai tiršti dūmai pirmadienį pasklido viename JAV sostinės metropoliteno tunelyje per vakarinį keleivių piką, pranešė pareigūnai.
Nelaimė Vašingtono metro
Nelaimė Vašingtono metro / Youtube.com stopkadras

Vašingtono susisiekimo valdybos (WMATA) atstovė patvirtino įvykusį incidentą, sukėlusį sąmyšį antrojoje judriausioje JAV viešojo susisiekimo sistemoje po Niujorko.

Vašingtono greitosios pagalbos tarnyba nurodė, kad 84 žmonės buvo išvežti į ligoninę dėl „įvairių sveikatos sutrikimų“ ir kad tarp nukentėjusiųjų buvo vienas ugniagesys. Apie 200 žmonių buvo evakuoti, sakoma tarnybos pranešime.

VIDEO: Dūmuose Vašintono metro žuvo moteris

Kaip rašo dienraštis „The Washington Post“, dviejų nukentėjusiųjų būklė buvo kritinė.

WMATA pranešė, kad į incidento vietą buvo pasiųsti gelbėtojai ir kad ta stotis vėdinama.

„Sostinės transporto policijos ir ugniagesių departamento pareigūnai yra įvykio vietoje L'Enfant'o stotyje dėl uždūmijimo, – rašoma metropoliteno sistemos tinklalapyje. – Metropolitenas įjungė tunelių ventiliatorius, kad išvėdintų tą erdvę.“

VIDEO: Dūmai Vašingtono metro

Dūmai pasklido Vašingtono centre esančios L'Enfant'o aikštės metropoliteno stotyje per eismo piką, todėl teko evakuoti išsigandusius keleivius, o daugeliui darbą baigusių žmonių teko grįžti namo kitomis susisiekimo priemonėmis.

Gelbėtojai vedė dūmais apsinuodijusius žmones į greitosios pagalbos automobilius, kur jiems buvo duodama pakvėpuoti deguonies.

Dūmų šaltinis nebuvo nustatytas.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matėsi keleiviai uždūmintuose traukiniuose, prisidengę burnas ir akis. Metropoliteno tuneliuose taip pat tvyrojo tiršti pilki dūmai.

WMATA savo tinklalapyje nurodė, kad „dūmų šaltinis nebuvo nustatytas“ ir kad Nacionalinė transporto saugumo valdyba (NTSB) pradėjo tyrimą.

Ta metropoliteno stotis pirmadienį buvo laikinai uždaryta, o vėliau jos darbas buvo iš dalies atnaujintas, bet susisiekimo pareigūnai nurodė, kad antradienį traukiniai gali vėluoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius