Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas griežtina darbo bausmę

Nuo Naujųjų metų Vatikanas planuoja sugriežtinti Romos kurijos darbuotojų kontrolę ir įvesti korteles, kuriose bus fiksuojamas atėjimo į darbą ir išėjimo iš jo laikas. Tačiau toks sumanymas papiktino ir dvasiškius, ir pasauliečius.

Kortelių, kuriose bus privalu žymėti atėjimo ir išėjimo iš darbo laiką, neturės tik prelatai, vyskupai ir kardinolai. Visus metus Vatikane vyks savotiškas darbo apskaitos eksperimentas siekiant išsiaiškinti, kaip veikia kontrolės sistema už špižinių popiežiaus valstybės vartų. Kiekvienas Vatikano darbuotojas gaus elektroninę kortelę, kurią reikės pažymėti kiekvieną kartą įeinant ir išeinant iš Vatikano teritorijos ir kuri fiksuos išdirbtą laiką. Tie, kurie nesilaikys nustatytų taisyklių ir bandys išsisukinėti nuo šios pareigos, gali netekti darbo. Į kortelių duomenis bus atsižvelgiama ir svarstant, kam skirti premijas.

Tokių priemonių tikslas – pegerinti darbo kokybę Vatikane, kuriame dirba beveik 2700 žmonių, iš kurių 1200 yra pasauliečiai. Jų atlyginimai siekia nuo 1300 iki 2300 eurų per mėnesį.

Kalbama, kad griežčiau kontroliuoti Vatikano darbuotojų darbo laiką pereikalavo Italijos viešojo administravimo ministras Renato Brunetty, kuris nutarė paskelbti karą visiems tinginiams ir neproduktyviai dirbantiems darbuotojams, bei tiems, kurie mėgsta atsiprašinėti iš darbo. Ministras yra garsiai pareiškęs: „Net Vatikane mano idėjos randa atgarsį.“

Tačiau Vatikane ne visi patenkinti naujomis taisyklėmis. Kai kurie dvasiškiai bijo, kad bus neatsižvelgta į tai, kad jie turi pareigų ir už Vatikano sienų. Net kai kurie bažnyčios hierarchai tokią darbo apskaitos kontrolę vadina „reakcingu žingsniu“. Jie primena, kad panaši sistema buvo panaikinta 1960 metais paliepus popiežiui Jonui XXIII, kuris manė, kad darbo laiko kontrolė nesiderina su dvasininko funkcijomis. Tačiau tas pats popiežius, paklaustas, kiek žmonių dirba Vatikane, atsakė: „Pusė.“


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius