Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas: prieš pasitraukdamas popiežius gali pakeisti konklavos taisykles

Vatikanas trečiadienį užsiminė, kad prieš pasitraukdamas iš Šventojo Sosto popiežius Benediktas XVI gali pakeisti taisykles, susijusias su konklava. Jau kitą mėnesį Vatikane susitiks kardinolai, kurie rinks naują įpėdinį, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Vatikano atstovo, Benediktas XVI nagrinėja galimybę iki savo pasitraukimo pakeisti du jo pirmtako Jono Pauliaus II priimtus potvarkius. Pakeitimai gali turėti įtakos konklavos datos nustatymui. 

Vatikano spaudos atstovas Federico Lombardi teigia, kad Benedktas XVI svarsto pakeitimus, kurie leistų suderinti du pirmtako patvirtintus dokumentus. Vienas reglamentuoja laikotarpį, kuomet pontifikatas lieka laisvas, kitas yra labiau susijęs su konklava ir jos surengimo laiku. 

1996 metais popiežius Jonas Paulius II nustatė, kad konklava turi būti surengta praėjus 15 ir ne vėliau kaip 20 dienų nuo Šventojo Sosto atsilaisvinimo. Tai reiškia, kad pagal dabartines taisykles, konklava negalėtų vykti iki kovo 15 dienos. 

Kai kurie kardinolai mano, kad konklava turėtų prasidėti anksčiau, mat norima sutrumpinti laiką, per kurį Romos katalikų Bažnyčia bus likusi be lyderio. 

Kardinolai iš viso pasaulio jau derinasi telefonu ir elektroniniu paštu, norėdami nustatyti profilį žmogaus, kuris, jų manymu, būtų tinkamiausias krizės kamuojamos Bažnyčios vadovas. 

Konklavoje dalyvaus 117 kardinolų, kurių amžius iki 80 metų, jie tradiciškai susirinks Siksto koplyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius