Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas spartina pedofilijos bylų nagrinėjimą

Vatikanas ketvirtadienį paskelbė instrukcijas, kurios turėtų paspartinti „skubiausių“ kunigų pedofilijos bylų nagrinėjimą, taip pat prailgina tokių bylų senaties terminą iki 20 metų po nusikaltimo aukos pilnametystės.
Kunigas
Vatikanas nekart yra neigęs celibato ryšį su kunigų pedofilija. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujai paskelbtos taisyklės numato „pagreitintą procedūrą, siekiant efektyviau išnagrinėti skubiausius ir rimčiausius atvejus“, sakoma Vatikano pareiškime.

Tarp naujų priemonių, kurios turėtų padėti susidoroti su Katalikų Bažnyčią užgriuvusia vaikų lytinio išnaudojimo skandalų lavina, Vatikanas taip pat numato sankcijas vaikų pornografija kaltinamiems kunigams, o protiškai neįgalių asmenų išnaudojimą įvardija kaip nusikaltimą.

Sankcijos už šiuos nusikaltimus griežtumu prilygsta taikomoms pedofilams. Tačiau naujosiose taisyklėse nieko nesakoma apie prasižengusių dvasininkų perdavimą pasaulietiškoms teisinėms institucijoms, kaip to reikalavo aukų interesus ginančios grupės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius