Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikanas sumažino kanonizavimo procedūrų išlaidas

Vatikanas pranešė, kad mažina išlaidas, susijusias su kanonizavimo procedūromis, kurios, kaip pranešama, gali siekti 1 mln. dolerių; manoma, kad tai turėtų padidinti kandidatų į šventuosius iš besivystančių šalių skaičių.
Kardinolas Angelo Amato
Kardinolas Angelo Amato / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas kardinolas Angelo Amato, kurį trečiadienį cituoja Vatikano dienraštis „Osservatore Romano“, sakė, kad šiuo pakeitimu siekiama panaikinti „nelygybę“.

Kandidatūrų nagrinėjimas gali užtrukti ilgus metus ir reikalauja didelių lėšų, tai ir teisinės išlaidos, ir išmokos įvairių šalių medicinos ekspertams, kurie dažnai būna kviečiami patvirtinti galimų „medicininių stebuklų“, priskiriamų būsimiems šventiesiems.

Kanonizavimo kampanijos išlaidos siekia nuo 250 tūkst. iki 1 mln. JAV dolerių, kurių didžiąją dalį suaukoja eiliniai parapijiečiai.

Laikraštyje „Huffington Post“ rašoma, kad Indianapolio arkivyskupijos duomenimis, kanonizavimo kampanijos išlaidos siekia nuo 250 tūkst. iki 1 mln. JAV dolerių, kurių didžiąją dalį suaukoja eiliniai parapijiečiai.

Dėl tokių kainų kandidatai iš besivystančių šalių iki šiol turėjo mažiau galimybių, tačiau dabar Vatikano įvedamas „fiksuotas tarifas“ turėtų sumažinti išlaidas, rašo „Osservatore Romano“.

Pasak A.Amato, jis skatina privačius asmenis padėti finansuoti Vatikano gaunamų prašymų nagrinėjimą tais atvejais, kai kandidatūrą iškėlusiesiems trūksta pasiturinčių sąjungininkų, kurie galėtų finansuoti šį procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius