Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikano kompiuterių specialistas nuteistas slaptų dokumentų nutekinimo byloje

Vatikano teismas šeštadienį nustatė, kad šios valstybės kompiuterių specialistas Claudio Sciarpelletti yra kaltas dėl trukdymo teisingumui, tiriant slaptų popiežiaus dokumentų nutekinimo, kurį padarė buvęs Benedkto XVI liokajus, žiniasklaidai bylą.
Vatikanas
Vatikanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tas pats teismas, kuris praėjusį mėnesį nuteisė buvusį popiežiaus liokajų Paolo Gabriele, skyrė C.Sciarpelletti dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą.

48 metų Claudio Sciarpelletti buvo kaltinamas tuo, kad padėjo dėl dokumentų nutekinimo prisipažinusiam liokajui ir jį kurstė.

Tačiau teismas nutarė, kad jis kaltas tik dėl trukdymo vykdyti teisingumą, nes atliekant tyrimą kelis kartus keitė savo parodymus.

P.Gabrielei teismas skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę už slaptų popiežiaus dokumentų vagystę sunkinančiomis aplinkybėmis ir jų nutekinimą žiniasklaidai. Dalį konfidencialios informacijos jis laikė savo kompiuteryje.

P.Gabriele, kuris buvo vienas iš artimiausių pontifiko kasdienio gyvenimo padėjėjų, prisipažino nutekinęs dokumentus – esą siekdamas atskleisti korupciją ir „blogį“ 1,2 mlrd. tikinčiųjų turinčios Katalikų Bažnyčios būstinėje.

C.Sciarpelletti praleido vieną naktį Vatikano kalėjimo kameroje gegužės 25 dieną – praėjus dviem dienoms po to, kai buvo suimtas P.Gabriele, policijai atlikus kratą buvusio liokajaus namuose ir radus daug Šventojo Sosto dokumentų kopijų, kurių dalis esą atskleidžia intrigas pontifiko artimiausioje aplinkoje ir aukščiausių Bažnyčios hierarchų korupciją.

Vatikano policijai apieškojus C.Sciarpelletti darbo vietą Valstybės Sekretoriate, kuris yra pagrindinė Šventojo Sosto administracijos institucija, buvo rastas P.Gabriele adresuotas užklijuotas vokas su žyma „asmeniška“.

Voke buvo dokumentų, susijusių su skyriumi vienoje knygoje apie Vatikano korupciją ir intrigas, parašytoje Italijos žurnalisto Gianluigi Nuzzi (Džanluidžio Nucio), gavusio konfidencialios medžiagos iš P.Gabriele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius