-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikano teismas popiežiaus užpuolikę teis po kelių savaičių

Vatikano teismas popiežių Benediktą XVI per Kūčias užpuolusią moterį teis „po kelių savaičių“, sekmadienį pranešė jo pirmininkas.
Susanna Maiolo
Susanna Maiolo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

25 metų Susanna Maiolo ketvirtadienį prieš pat Kalėdų nakties mišias peršoko apsauginius užtvarus Šv.Petro bazilikoje ir parbloškė ant žemės 82 metų popiežių.

Po incidento ir apklausos Vatikano policijoje ji buvo nuvežta į psichiatrijos ligoninę, o Vatikano teismo pirmininkas Giuseppe Dalla Torre interviu Italijos vyskupų laikraščiui „Avvenire“ sakė, kad jos psichikos būklė bus svarbus klausimas.

S.Maiolo, kuri turi Šveicarijos ir Italijos pilietybes, beveik identiškomis aplinkybėmis prie popiežiaus bandė prisiartinti ir lygiai prieš metus, tačiau tada apsaugininkai ją sustabdė.

Kaip praneša Italijos spauda, dabar ji gydytojams sakė, kad „nenorėjo pakenkti popiežiui“ – ji tik norėjusi „paprašyti jo padėti silpniausiems žmonėms“.

„Norėjau paprašyti popiežiaus galvoti apie silpniausius, gležnus žmones, tuos, kurie Afrikoje miršta nuo bado ir AIDS. Tai buvo pagalbos prašymas, žinia nuo tų, kurie kenčia“, – sakė ji gydytojams. Jos žodžius citavo laikraštis „Il Messagero“.

G.Dalla Torre sakė manantis, kad teismo procesas bus gana paprastas.

„Didelio tyrimo nereikia – mums nereiks užsienio teismų pareigūnų pagalbos ar liudininkų pareiškimų“, – sakė jis ir pridūrė, kad sprendimas turėtų būti priimtas „po kelių savaičių“.

Pirmiausia teismas nustatys pažeidimo pobūdį, o tada aiškinsis detales, nurodė G.Dalla Torre. Tai, kad užpuolikė buvo neginkluota, galėtų sušvelninti bausmę, sakė jis.

Pasak G.Dalla Torre, teismas visų pirma norės sužinoti, kokiu laipsniu yra sutrikusi S.Maiolo psichika. Jei bus nustatyta, kad ji nėra atsakinga už savo veiksmus, kriminalinio proceso nebus, sakė teismo pirmininkas.

Laikraštis „Corriere Della Sera“ rašė, kad S.Maiolo, kuri dėl psichikos problemų buvo gydoma kelerius metus, pridūrė taip pat norėjusi „trupučio dėmesio“. Be to, ji gydytojams sakė paprašiusi popiežiaus atleidimo.

Laikraštyje taip pat buvo rašoma, kad jos palatą ištisą parą saugo du policininkai ir kad jos šeima paprašė ją apsaugoti nuo kontaktų su išoriniu pasauliu, kurie galbūt galėtų pabloginti jos būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius