-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vatikano vertėjai popiežiaus Benedikto XVI pasisakyme supainiojo prostitučių lytis

Dėl vertimo klaidos popiežiaus Benedikto XVI kalbos apie prezervatyvų naudojimo priimtinumą „kai kuriais atvejais“ itališkoje versijoje prostitucija užsiimantys vyrai buvo supainioti su prostitutėmis, pirmadienį pranešė Vatikano šaltiniai.
Susitikimo su popiežiumi akimirka
Popiežius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

83 metų pontifikas, duodamas kelis interviu gimtąja vokiečių kalba, kurie bus paskelbti antradienį, sakė, kad prezervatyvų naudojimą galima pateisinti pavieniais atvejais, „pavyzdžiui, kai prezervatyvus naudoja prostitutai“.

Tačiau dėl vertimo klaidos itališkoje šios kalbos versijoje prostitutai virto „prostitutėmis“.

Ši klaida pirmiausiai buvo pastebėta vienos knygos ištraukose, kurias šeštadienį paskelbė Vatikano dienraštis „Osservatore Romano“. Šaltiniai nurodė, kad šis riktas atsirado dėl „skubaus“ vertimo ir kad jis bus ištaisytas.

Naująją knygą „Pasaulio šviesa: interviu su popiežiumi Benediktu XVI“ („Licht der Welt, Interview mit Papst Benedikt XVI“) parašė vokiečių žurnalistas Peteris Seewaldas, kuriam pontifikas davė iš viso apie 20 valandų trukusius interviu.

Vatikano ekspertai sakė, kad ši klaida nekeičia Šventojo Tėvo kalbos esmės, tačiau tinklaraščiuose ir interneto pokalbių svetainėse buvo plačiai diskutuojama, kodėl pontifikas nusprendė specialiai išskirti prostitucija užsiimančius vyrus.

Italijos dienraščio „Corriere della Sera“ Vatikano reikalų ekspertas Luigi Accattoli sakė, kad popiežiaus sprendimas pateikti prostituto pavyzdį buvo „nekonformistinis“ žingsnis, atitinkantis Benedikto XVI charakterį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius