Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„VatiLeaks“ bylos bendrininkas nedraugavo su popiežiaus liokajumi, sako jo gynyba

Vatikano kompiuterių specialisto, kaltinamo padėjus buvusiam Benedikto XVI liokajui nutekinti slaptus dokumentus, advokatas pirmadienį teisme paneigė, kad jo ginamasis palaikė artimus santykius su nuteistuoju.
Vatikane vyksta popiežiaus liokajaus teismas
Vatikane vyksta popiežiaus liokajaus teismas / „Scanpix“ nuotr.

Gynyba teisme neigė, jog Claudio Sciarpelletti „artimai draugavo ir dažnai kontaktavo“ su buvusiu liokajumi Paolo Gabriele, kuriam teismas praėjusį mėnesį skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę už nutekinimą dokumentų, kurių dalis liudija apie korupciją aukščiausiuose Katalikų Bažnyčios hierarchijos sluoksniuose.

48 metų Claudio Sciarpelletti yra kaltinamas tuo, kad padėjo dėl dokumentų nutekinimo prisipažinusiam liokajui ir jį kurstė.

„Viskas prasidėjo nuo Vatikano valstybės  sekretoriaus tarnybos pareigūno anoniminės žinutės, kurioje kalbama apie dažnus Gabriele ir Sciarpelleti susitikimus“, – teisme sakė kompiuterių specialisto advokatas Gianluca Benedetti.

G.Benedetti paneigė šią informaciją ir pareiškė, kad C.Sciarpelletti ir P.Gabriele  „artimai nedraugavo ir nekontaktavo“.

C.Sciarpelletti gresia iki vienerių metų įkalinimo bausmė.

P.Gabriele, kuris prisipažino nutekinęs dokumentus žiniasklaidai, o dabar atlieka bausmę Vatikane, netrukus turėtų teismui liudyti apie savo draugiškus santykius su kompiuterių specialistu.

Tačiau C.Sciarpelletti atkakliai neigia, kad jiedu buvo daugiau nei pažįstami.

Teismo posėdyje, kuriame daugiausia buvo kalbama apie technines bylos detales, G.Benedetti prašymas panaikinti kaltinimus jo klientui buvo atmestas.

Advokatas taip pat sakė, kad jo klientas davė prieštaringus parodymus policijos pareigūnams dėl „emocinės būklės“.

Kitas šeštadienį numatytas teismo posėdis gali būti jau paskutinis, nes Vatikanas stengiasi kuo greičiau užbaigti nemalonų ir jau ne vieną mėnesį užsitęsusį skandalą.

Tikimasi, kad C.Sciarpelletti liudijimai teisme padės surasti atsakymus į liokajaus byloje neatsakytus klausimus, svarbiausias  kurių – ar P.Gabriele tikrai dirbo vienas, kaip jis tvirtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius