Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Vėl apsižioplino: V.Putinas iškraipė Kazachstano vadovo vardą

Vladimiras Putinas ketvirtadienį per kelionę į Astaną, kreipdamasis į Kazachstano prezidentą Kasymą-Žomartą Kemelevičių Tokajevą, vėl nesugebėjo ištarti jo vardo. Tai jau mažiausiai ketvirtas kartas, kai viešuose renginiuose jam nepavyksta jo teisingai ištarti.

Dvišalių derybų pradžioje kreipdamasis į K.Tokajevą, V.Putinas padarė maždaug dviejų sekundžių pauzę prieš ištardamas Kazachstano vadovo vardą ir tėvavardį. Tačiau iš pirmo karto jis vis tiek nesugebėjo teisingai ištarti vardo ir pavadino prezidentą Kamiliu Žomartovičiumi.

Po to jis padarė dar dviejų sekundžių pauzę ir tada jau galėjo aiškiai ir taisyklingai ištarti K.Tokajevo vardą ir tėvavardį. Šioje kalboje Putinas padėkojo K.Tokajevui už pakvietimą į Kazachstaną.

VIDEO: V.Putinas vėl iškraipė Kazachstano vadovo vardą

V.Putinas nuolat neteisingai taria Kazachstano prezidento vardą. 2022 m. sausį jis jį pavadino „Kemeliu Žomartovičiumi Tokajevu“. Tų pačių metų birželį jis ištarė K.Tokajevo vardą taip greitai, kad buvo neįmanoma jo suprasti. O 2022 m. rugpjūtį jis pavadino K.Tokajevą Kasymu Žomartovičiumi Kemelevičiumi Tokajevu.

Kazachstanas yra Rusijos partneris, tačiau pastaruoju metu pastebimi akivaizdūs abiejų šalių ryšių silpnėjimo ženklai. K.Tokajevas pažadėjo, kad jo šalis laikysis Rusijai įvestų sankcijų, o pernai pabrėžė, kad Kazachstanas nepripažins apsišaukėliškų Luhansko ir Donecko respublikų nepriklausomybės. Be to, vasaros viduryje pagrindine šalies prekybos partnere vietoj Rusijos tapo Kinija.

Vidurinėje Azijoje lankosi Rusijos, Turkijos ir Irano prezidentai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį atvyko į Kazachstaną, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir jo kolega iš Irano Ebrahimas Raisi laukiami Uzbekistane, padidėjus diplomatiniam susidomėjimui šiuo regionu.

Buvusios sovietinės Vidurinės Azijos respublikos stengiasi įvairinti savo partnerystes, mažėjant Maskvos įtakai regione po Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusių metų vasarį.

VIDEO: V.Putinas, R.T.Erdoganas ir E.Raisi lankosi Vidurio Azijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius