Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl viskas iš naujo? Kinijoje – nerimas dėl naujo užsikrėtimų koronavirusu protrūkio

Kinijoje, kur ir prasidėjo naujojo koronaviruso protrūkis, jau lyg ir buvo nusiraminta – fiksuota labai mažai šviežių COVID-19 atvejų, dar mažiau mirčių. Tačiau dabar šalyje vėl kyla nerimas – skelbiama apie naujas infekcijas Uhane, be to, kilo neatsekamas protrūkis Šulano mieste pasienyje su Rusija, skelbia „The Guardian“.
Kinijoje auga nerimas dėl naujų užsikrėtimų koronavirusu
Kinijoje auga nerimas dėl naujų užsikrėtimų koronavirusu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Kinijos pareigūnai paskelbė, kad Šulanas, esantis netoli šalies sienos su Rusija ir Šiaurės Korėja, yra „aukštos rizikos“ miestas – čia užfiksuotas užsikrėtimų, siejamų su moterimi, nekeliavusia į protrūkio židinius ir neturėjusia kontakto su infekuotais asmenimis, klasteris.

Pekinui tokios naujienos kelia nerimą, nes Kinija dar prieš savaitę buvo pranešusi, kad visuose regionuose mažinamas rizikos laipsnis – arba iki vidutinio, arba iki žemo.

Be to, sekmadienį Kinijos nacionalinė sveikatos komisija pranešė apie 17 naujų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų. Apie daugiau nei 10 naujų infekcijų pranešta antrą dieną iš eilės, o toks skaičius didžiausias per beveik dvi pastarąsias savaites.

Penki šalies viduje įvykę užsikrėtimai užfiksuoti trijose provincijose prie Rusijos ir Šiaurės Korėjoje. Visi atvejai Dzilino provincijoje – Šulano mieste.

Ten laikinai jau uždarytos visos viešos vietos – sporto klubai ir aikštelės, kino teatrai, bibliotekos. Žmonėms prisakyta likti namuose, o mokiniai grįžta prie nuotolinio mokymosi. Viešasis transportas kol kas neveikia, o taksi automobiliams uždrausta išvažiuoti iš Šulano.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad vis dar neaišku, kaip prasidėjo protrūkis Šulane, kur iš viso patvirtinta 12 infekcijų.

Vis dėlto manoma, kad pirminis viruso šaltinis – 45 metų moteris, kuri, tiesa, nėra keliavusi niekur už Dzilino provincijos ribų ir neturėjo kontakto nei su infekuotais, nei su iš užsienio grįžusiais asmenimis.

„Scanpix“/AP nuotr./Kinijoje auga nerimas dėl naujų užsikrėtimų koronavirusu
„Scanpix“/AP nuotr./Kinijoje auga nerimas dėl naujų užsikrėtimų koronavirusu

Pastarosiomis savaitėmis Kinija uždarė sieną su Rusija keliuose šalies regionuose, nes keliems į gimtinę sugrįžusiems žmonėms buvo nustatyta COVID-19. Izoliacijoje šiuo metu – 308 iš Rusijos į Šulaną grįžę žmonės.

Pačiame Uhane, kur praėjusių metų pabaigoje prasidėjo protrūkis, sekmadienį irgi pranešta apie penkias naujas patvirtintas infekcijas – daugiausia per vieną dieną nuo kovo 11-osios.

Kai prasidėjo protrūkis, Uhane buvo paskelbta apie drakoniškus suvaržymus ir jau atrodė, kad jie suveikė – apribojimai buvo sušvelninti, leista keliauti iš miesto ir į jį, atidarytos mokyklos. Tačiau dabar vėl auga nerimas.

„Mums vis dar reikia saugotis, penki atvejai – labai blogai“, – parašė vienas kiniško socialinio tinklo „Weibo“ vartotojas.

„Iki šiol Hubėjaus provincijoje beveik nebuvo taip, kad asimptomatiškam žmogui būtų patvirtinta infekcija. Vyriausybė turėtų reaguoti į visuomenės nerimą. Nėra lengva sulėtinti plitimą. Buvau kiek atsipalaidavęs, bet vėl prasideda, ir vėl imu panikuoti“, – rašė kitas.

Kinijoje pirmadienį buvo patvirtinti beveik 83 tūkstančiai infekcijų, mirė 4,6 tūkst. užsikrėtusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius