Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuela išlaisvino septynis amerikiečius mainais į N.Maduro žmonos sūnėnus

Karakasas šeštadienį paleido septynis sulaikytus amerikiečius, įskaitant penkis naftos pramonės bendrovės pareigūnus, mainais į dviejų Venesuelos pirmosios ponios sūnėnų, įkalintų Jungtinėse Valstijose už prekybą narkotikais, paleidimą.
Nicolasas Maduro
Nicolasas Maduro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad amerikiečiai jau pakeliui namo, o netrukus jo administracijos aukšto rango pareigūnas patvirtino, kad JAV vadovas priėmė „skausmingą sprendimą“ pritarti apsikeitimui kaliniais, kad būtų užtikrinta jų laisvė.

„Šiandien, po ilgų metų neteisėto sulaikymo Venesueloje, mes grąžiname namo Jorge Toledo, Tomeu Vadellą, Alirio Zambrano, Jose Luisą Zambrano, Jose Pereirą, Matthew Heathą ir Osmaną Khaną“, – sakoma J.Bideno pareiškime.

Beveik tuo pat metu Karakasas, kurio santykiai su Vašingtonu jau ne vienerius metus yra labai įtempti, pareiškimu patvirtino, kad derybų keliu pavyko paleisti du JAV kalintus jaunus venesueliečius.

Nors Venesuelos valdžios institucijos šių asmenų tapatybių neskelbė, aukšto rango JAV pareigūnas juos įvardijo kaip Francisco Floresą de Freitasą ir jo pusbrolį Efrainą Antonio Camposą Floresą – abu jie yra prezidento Nicolaso Maduro žmonos Cilios Flores sūnėnai.

„Po įvairių nuo kovo 5 dienos vykusių pokalbių su JAV vyriausybės atstovais pavyko išlaisvinti du šioje šalyje neteisėtai įkalintus jaunus venesueliečius“, – sakoma oficialiame Karakaso pranešime.

2015 metais per slaptą JAV operaciją Haityje suimti pusbroliai dvejais metais vėliau buvo nuteisti 18 metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad ruošėsi kontrabanda į Jungtines Valstijas įvežti 800 kg kokaino.

Venesuelos vyriausybė teigia, kad jie buvo nepagrįstai apkaltinti.

Derybose paaiškėjo, kad dviejų venesueliečių, „kartais vadinamų „narkotikų sūnėnais“ dėl jų ryšių su Nicolaso Maduro žmona, paleidimas yra labai svarbus norint užtikrinti šių amerikiečių paleidimą“, žurnalistams sakė vienas aukšto rango JAV administracijos pareigūnas.

„Prezidentas priėmė sunkų ir skausmingą sprendimą pasiūlyti tai, ko venesueliečiai aktyviai siekė“ kelis mėnesius trukusiose derybose dėl mainų, pridūrė pareigūnas.

Tačiau Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido, kurį JAV pripažįsta laikinuoju Venesuelos prezidentu, teigė, kad apsikeitimas kaliniais yra tik dar vienas „įrodymas“, kad „Venesueloje veikia nusikalstamas režimas, susijęs su prekyba narkotikais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius