Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuela rengs referendumą dėl naujos Konstitucijos

Dėl būsimos Venesuelos Konstitucijos, kurią parengs neseniai išrinkta Konstitucinė asamblėja, bus rengiamas referendumas, ketvirtadienį paskelbė ši institucija, kurioje dominuoja prezidento Nicolas Maduro šalininkai.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

545 Konstitucinės asamblėjos nariai, kuriems perėmus valdžią iš opozicijos kontroliuoto parlamento kilo tarptautinio pasipiktinimo banga, ketvirtadienį vienbalsiai nusprendė, kad patvirtinus naujos Konstitucijos tekstą bus paskirta referendumo data.

Prieštaringai vertinamas N.Maduro, kritikuojamas dėl savo politikos reaguojant į šalį krečiančią ekonominę ir politinę krizę, griežtai atmeta opozicijos raginimus organizuoti naujus rinkimus. Prezidentas žada, kad dėl naujos Konstitucijos teksto bus tariamasi su piliečiais.

„Nuo kitos savaitės pradėsime rengti naująją Konstituciją“, – ketvirtadienį pareiškė asamblėjos pirmininke išrinkta buvusi užsienio reikalų ministrė Delcy Rodriguez.

Konstitucinei asamblėjai, kurios kadencija turėtų trukti dvejus metus, buvo pavesta perrašyti šios naftos turtingos šalies Konstituciją, kurią 1999 metais patvirtino velionis dabartinio prezidento mentorius socialistas Hugo Chavezas.

N.Maduro žada, kad naujoji asamblėja atkurs šalyje taiką ir klestėjimą. Tačiau jo oponentai, supykdyti užsitęsusios ekonominės krizės, dėl kurios gyventojams trūksta būtiniausių maisto produktų ir vaistų, reikalauja jo atsistatydinimo, o Konstitucinę asamblėją vadina įžūliu bandymu užgrobti valdžią.

Šiemet per antivyriausybinius protestus jau žuvo beveik 130 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius