-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesueloje naktį per protestus buvo nužudytas vienas jaunuolis

Venesueloje per protesto demonstraciją naktį buvo nušautas vienas 23-ejų metų vyras, antradienį pranešė prokuratūra. Jis yra jau 25-oji auka šį mėnesį per politinės krizės sukeltus neramumus.
Venesueloje neslūgsta neramumai
Venesueloje neslūgsta neramumai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tas jaunuolis dalyvavo demonstracijoje šalies šiaurės vakaruose Laros valstijoje, kai gavęs šūvį į galvą, mirė vietoje“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Pirmadienį per demonstrantų ir policijos susirėmimus žuvo trys žmonės. Protestuojantieji reikalauja naujų rinkimų, kad būtų iš posto pašalintas prezidentas Nicolasas Maduro. Bendras žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 24, pranešė pareigūnai.

Dauguma demonstrantų mitingavo taikiai, bet tarp jų buvo ir kaukėtų žmonių, kurie apmėtė akmenimis policininkus ir susirėmė su jais, šie atsakė ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis.

Teismai ir rinkimų komisija neleidžia nuversti N.Maduro iš šalies prezidento posto nuo 2016 metų sausio, kai įstatymų leidžiamąją valdžią perėmė opozicija.

Analitikai teigia, kad gatvės protestai dabar yra viena iš nedaugelio opozicijos turimų priemonių, galinčių lemti pokyčius.

Spaudimas prezidentui didėja nuo 2014 metų, krintančioms naftos kainoms nusmukdžius kažkada klestėjusią Venesuelos ekonomiką.

Opozicija puola N.Madurą, kad būtent jis dėl to kaltas, o N.Maduro sako, kad krizę sukėlė susimokę JAV remiami kapitalistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius