Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesueloje vyriausybės šalininkai Kongrese mušė opozicijos parlamentarus

Venesueloje vyriausybę palaikantys karingieji aktyvistai, mojuodami lazdomis ir švilpdami švilpynėmis, trečiadienį įsiveržė į opozicijos kontroliuojamą Nacionalinę Asamblėją ir ėmė mušti parlamentarus. Labiausia nukentėjo septyni politikai, iš kurių trims nuo smūgių kraujavo galvos.
Neramumai Venesueloje
Neramumai Venesueloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vėliau dar apie šimtas vyriausybės šalininkų prie parlamento pastato blokavo išėjimą 350 deputatų ir parlamento tarnautojų po specialios nepriklausomybei pažymėti surengtos sesijos Kongrese.

Apsuptis truko apie devynias valandas, policijai vengiant kištis.

Galiausiai policija ir kariai, užsidengdami skydais, suformavo koridorių, kuriuo parlamentarai galėjo gana saugiai išeiti.

JAV valstybės departamentas pasmerkė šią ataką kaip „išpuolį prieš demokratijos principus, kuriuos puoselėjo vyrai ir moterys, kovoję už Venesuelos nepriklausomybę prieš 206 metus ir dabar“. Taip pat kritikuotas vis labiau stiprėjantis prezidento Nicolas Maduro valdžios autoritariškumas.

Kongreso užpuolikai remia N.Maduro, kai jo priešininkai reikalauja rinkimų, kuriais tikimasi jo nušalinimo; tiesa, jis pats pasmerkė smurto protrūkį.

„Aš visiškai smerkiu šiuos žygius, Aš niekada neprisidėsiu prie bet kokio smurto akto“, – kalbėjo N.Maduro Karajaase per karinį paradą. Tačiau prezidentas nepatvirtino, kad parlamento šturmuotojai buvo jo šalininkai.

„Aš nurodžiau atlikti tyrimą, tegu teisingumas bus įvykdytas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius