Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos kariams mėginant perimti nelegalios aukso kasyklos kontrolę žuvo 18 žmonių

Pietų Venesueloje praėjusį savaitgalį nelegalioje aukso kasykloje per susirėmimus su saugumo pajėgomis, mėginusiomis perimti šios vietovės kontrolę, žuvo mažiausiai 18 žmonių, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Venesuelos karys
Venesuelos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Venesuela Protestas

Naujienų agentūrai „Associated Press“ informaciją apie kilusią konfrontaciją patvirtino vienas armijos karininkas, pageidavęs likti anonimu, nes nebuvo įgaliotas kalbėti apie saugumo pajėgų operaciją.

Pasak jo, susirėmimai prasidėjo šeštadienį, kai kariškiai nuvyko į atokiame rajone esančią kasyklą „Cicapra“, gavę informacijos, jog ginkluota gauja grasina nelegaliai ten dirbantiems aukso kasėjams.

Buvo konfiskuoti keturi koviniai ginklai, granatos ir keli mažakalibriai šaulių ginklai. Daugiau jokių detalių apie incidentą nebuvo pateikta. Pareigūnai nurodė, kad tarp žuvusių asmenų kariškių nėra.

Su naujienų agentūra AP kalbėjęs karininkas sakė, kad nė vienas iš žuvusiųjų neturėjo kokių asmens tapatybės dokumentų. Pasak jo, tarp aukų tikriausiai yra moteris, vietinių vadinta „bose“.

Manoma, kad ji perėmė šios vietovės kontrolę po to, kai pernai buvo nužudytas jos brolis Andersonas Rodriguezas – vietos gaujos lyderis, garsėjęs žiauriu elgesiu su auksakasiais.

Tai yra daugiausiai gyvybių pareikalavęs smurtinis incidentas Bolivaro valstijos kasykloje nuo 2016 metų, kai masinėje kapavietėje buvo aptikti 17 nelegalių kasėjų, veikiausiai nužudytų nusikaltėlių gaujos.

Lėšų stinganti Venesuelos vyriausybė norėtų pritraukti užsienio investicijų į šį daug išteklių turintį regioną, tačiau jame klesti smurtas ir nuolat vyksta susirėmimai tarp konkuruojančių nusikaltėlių gaujų ir kariuomenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius