-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Venesuelos lyderis giria JAV nemalonę užsitraukusius pareigūnus, vieną jų paskyrė ministru

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pirmadienį per valstybinę televiziją žarstė pagyrimus septyniems šalies pareigūnams, kurių atžvilgiu sankcijų ėmėsi JAV vyriausybė.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybės vadovas vadino juos „didvyriais“, o vieną tų pareigūnų paskyrė vidaus reikalų ministru.

„Sveikinu juos“, – sakė N.Maduro tiesioginiame kreipimesi per valstybinę televiziją, šalia stovint jo ministrų kabinetui ir minėtiems septyniems pareigūnams.

„Garbė“ būti asmenų, kuriems JAV taiko sankcijas, sąraše, pridūrė jis.

Prezidentas paskyrė nacionalinės žvalgybos vadovą Gustavo Gonzalezą, kurį Vašingtonas kaltina bendrininkavimu smurtaujant prieš antivyriausybinių protestų dalyvius, nauju vidaus reikalų ministru. Kol kas neaišku, ar G.Gonzalezas užims abu postus.

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį paskelbė sankcijas septyniems Venesuelos pareigūnams, kuriuos kaltina žmogaus teisių pažeidimais ir korupcija.

„Venesuelos vyriausybės pareigūnų korupciniai veiksmai atima iš Venesuelos jai reikalingus ekonominius išteklius, kurie galėtų būti investuoti į Venesuelos žmones ir panaudoti ekonomikos augimui skatinti“, – savo pareiškime pažymėjo iždo sekretorius Jacobas Lew.

„Šie veiksmai taip pat pakerta visuomenės pasitikėjimą demokratinėmis institucijomis ir žmogaus teisėmis, kurios turi būti garantuojamos Venesuelos piliečiams“, – sakė jis.

Apie šias sankcijas buvo paskelbta po to, kai JAV Kongresas praėjusių metų pabaigoje priėmė įstatymą, atveriantį kelią imtis baudžiamųjų priemonių – turto įšaldymo ir draudimo išduoti vizą – prieš bet kokius asmenis, kurie kaltinami smurtiniais veiksmais prieš Venesuelos vyriausybės oponentus ar jų teisių pažeidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius