Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos opozicijos lyderis Henrique Caprilesas žada apskųsti teisme prezidento rinkimų rezultatus

Venesuelos opozicijos lyderis Henrique Caprilesas ketvirtadienį pažadėjo apskųsti teisme anksčiau šį mėnesį vykusių prezidento rinkimų rezultatus, taip pat dar kartą pareikalavo perskaičiuoti balsus.
Kandidatai į Venesuelos prezidentus: Nicolas Maduro ir Henrique Caprilesas
Kandidatai į Venesuelos prezidentus: Nicolas Maduro ir Henrique Caprilesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

H.Caprilesas reikalavo, kad Venesuelos nacionalinė rinkimų taryba pradėtų balandžio 14 dieną vykusių rinkimų, kuriuos jis pralaimėjo nedideliu skirtumu, balsų skaičiavimo procedūrų peržiūrą.

Trečiadienio vakarą jis paskelbė ultimatumą, reikalaudamas, kad komisija pradėtų peržiūrą ketvirtadienį.

Nesulaukęs atsakymo iš rinkimų tarybos, H.Caprilesas paskelbė, kad kreipsis į teismus, siekdamas visų balsų perskaičiavimo arba rinkimų pakartojimo.

„Kitas žingsnis yra rinkimų atmetimas, turint visus mūsų surinktus įrodymus“, – jis sakė televizijai „Globovision“, žadėdamas pasiekti su šia byla Aukščiausiąjį Teisės Tribunolą.

H.Caprilesas dar labiau sugriežtino toną, kad priims tik rinkimų auditą, per kurį būtų ištirti rinkėjų parašai ir pirštų atspaudai.

H.Caprilesas pralaimėjo balandžio 14-ąją vykusius rinkimus Nicolasui Maduro – preitą mėnesį mirusio prezidento Hugo Chavezo pasirinktam politiniam įpėdiniui. Nacionalinė rinkimų taryba nurodė, kad N.Maduro iškovojo pergalę tik 1,8 proc. balsų skirtumu.

H.Caprilesas ir jo šalininkai tvirtina, kad rinkimai buvo klastojami, teigdami, kad kai kurie rinkėjai užpildydavo po kelis balsalapius ar netgi panaudodavo mirusių žmonių balsalapius.

Rinkimų taryba, teigianti, kad visų balsų perskaičiavimas teisiškai neįmanomas, praeitą savaitę sutiko peržiūrėti tik dalį balsalapių, tačiau H.Caprilesas pareiškė, kad toks žingsnis nepakankamas.

Politinė įtampa padidėjo trečiadienį, kai vyriausybė ir H.Caprilesas paragino surengti dideles demonstracijas gegužės 1-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius