-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Venesuelos opozicijos lyderis J.Guaido dalyvaus Davoso forume

Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido, prieš metus pasiskelbęs šalies laikinuoju prezidentu, dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose, pirmadienį pranešė opozicijos atstovas parlamente Stalinas Gonsalesas.
Juanas Guaido
Juanas Guaido / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Guaido šiuo metu yra Kolumbijoje, kur turi susitikti su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo. Jo sąjungininkas S.Gonzalezas pranešė, kad Nacionalinės asamblėjos pirmininkas iš ten tiesiai vyks į Šveicariją, kur antradienį prasideda Davoso forumas.

Nors Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro uždraudė J.Guaido išvykti iš šalies, sekmadienį jis pasirodė Bogotoje, kur Kolumbijos prezidentas Ivano Duque jam surengė prezidentinį priėmimą.

Kolumbija palaiko J.Guaido siekį išstumti N.Maduro iš valdžios ir suformuoti pereinamąją vyriausybę, o ši vadovautų šaliai iki kitų rinkimų.

Prieš metus J.Guaido metė iššūkį N.Maduro režimui, pasiskelbęs laikinuoju šalies prezidentu. Šio žingsnio teisėtumą pripažino daugiau kaip 50 valstybių, įskaitant Jungtines Valstijas.

N.Maduro režimas oficialiai uždraudė J.Guaido išvykti iš šalies, tačiau praėjusį vasarį jis apsilankė opoziciją palaikančiose Pietų Amerikos šalyse, ieškodamas būdų įvežti humanitarinės pagalbos siuntas į ekonominės krizės prislėgtą Venesuelą.

Milijonams venesueliečių trūksta būtiniausių prekių, įskaitant maistą ir medikamentus. Jungtinių Tautų duomenimis, per krizę šalį paliko 4,6 mln. gyventojų.

J.Guaido nepavyko įvežti humanitarinės pagalbos į Venesuelą, kadangi N.Maduro ištikimos šalies ginkluotosios pajėgos blokavo Kolumbijos, Brazilijos ir Kiurasao pasienio punktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius