-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos opozicijos lyderiui vėl paskirtas namų areštas

Venesuelos opozicijos lyderis Leopoldo Lopezas šeštadienį buvo sugrąžintas namo iš karinio kalėjimo, kur praleido keturias dienas, tačiau jam vėl paskirtas namų areštas, pranešė jo žmona Lilian Tintori.
Leopoldo Lopezas
Leopoldo Lopezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Venesuela

„Jie ką tik perkėlė Leopoldą namo, – parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“. – Ir toliau (gauname) daugiau apkaltinamųjų nuosprendžių ir (patiriame) jėgą vardan taikos ir laisvės Venesueloje.“

Tuo metu, kai Venesuelos žvalgybos tarnybos pirmadienio naktį suėmė 46 metų L.Lopezą, jam jau galiojo namų areštas. Pareigūnai opozicijos lyderį suėmė kitą dieną po prieštaringai vertinamo balsavimo, per kurį buvo išrinkta Konstitucinė Asamblėja, turėsianti perrašyti šalies konstituciją.

Pirmąkart jis buvo areštuotas 2014-aisiais, o namo buvo paleistas tik praėjusį mėnesį; likusią bausmę jam buvo leista atlikti namų arešto sąlygomis.

Dar vienas įtakingas opozicijos narys, suimtas tą pačią dieną kaip ir L.Lopezas, 62 metų Antonio Ledezma, namo buvo išleistas penktadienį. Jam taip pat nuo 2015-ųjų tebegalioja namų areštas.

Suėmus šiuos opozicijos veikėjus, Venesuelos Aukščiausiasis Teismas tvirtino, kad jie planavo pabėgti ir pasislėpti savo šalyje arba užsienyje.

Venesuelos opozicionierių areštai sulaukė griežtos tarptautinės bendruomenės kritikos. JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad L.Lopezas ir A.Ledezma yra „politiniai kaliniai, kuriuos neteisėtai laiko režimas“, jo pavadintas „(Venesuelos lyderio Nicolo) Maduro diktatūra“.

Be kita ko, šeštadienį naujoji asamblėja, lojali N.Maduro, atleido šalies generalinę prokurorę Luisą Ortegą, vieną balsingiausių N.Maduro kritikių. JAV ir Lotynų Amerikos valstybės pasmerkė tai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius