Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos prezidentas Chavezas paskelbė apie šalies valiutos devalvavimą

Prezidentas Hugo Chavezas penktadienį paskelbė, jog Venesuelos valiuta – bolivaras – pirmą kartą nuo 2005 metų bus devalvuotas; jo kursas smuks nuo 17 iki 50 poc.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak H.Chavezo, kalbėjusio per televiziją, vyriausybė nustatė du skirtingus bolivaro kursus JAV dolerio atžvilgiu: vieną – būtiniausioms prekėms, kitą – kitokiems sandoriams.

2005 metais bolivaro kursas buvo fiksuotas – 2,15 bolivaro už JAV dolerį. Dabar „prioritetiniams sandoriams“ (maisto produktų ir vaistų importui) bus taikomas 2,6 bolivaro už dolerį kursas, kitiems, nepagrindiniams sandoriams – 4,3 bolivaro už dolerį.

Analitikų nuomone, H.Chavezas šitaip daro spaudimą verslui, kuris siekia padidinti pajamas iš prekybos Venesuelos nafta.

„Tuo siekiama kelių tikslų: atgaivinti gamybą, stiprinti Venesuelos ekonomiką, lėtinti tą importą, kuris nėra itin reikalingas, ir tuo pačiu metu stimuliuoti gamybą eksportui“, – sakė H.Chavezas. „Venesuela turi tapti šalimi kuri eksportuoja ne tik naftą“, – pabrėžė jis.

Penktadienį prieš paskelbiant apie Venesuelos valiutos devalvavimą, vien dėl gandų, jog tai bus padaryta, bolivaras per dieną susilpnėjo nuo 5,90 iki 6,10 bolivaro už dolerį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius