-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos prezidentas ir opozicijos lyderis sutarė bendradarbiauti kovoje su virusu

Venesuelos prezidento Nicolas Maduro vyriausybė ir opozicijos lyderis Juanas Guaido sutarė bendradarbiauti renkant lėšas kovai su naujuoju koronavirusu, antradienį paskelbė abu veikėjai, pademonstravę jiems itin neįprastą bendradarbiavimą.
Juanas Guaido ir Nicolas Maduro
Juanas Guaido ir Nicolas Maduro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Padedant Visos Amerikos sveikatos organizacijai (PAHO), abi šalys koordinuos pastangas ieškant finansinių resursų kovai su pandemija, rodo susitarimas, kurį per valstybinę televiziją perskaitė komunikacijų ministras Jorge Rodriquezas.

Anksčiau J.Guaido komunikacijos komanda taip pat pranešė, kad buvo pasirašytas „techninio bendradarbiavimo planas humanitarinei koronaviruso krizei spręsti“.

Abiejų nesutaikomų priešininkų santykiai buvo labai įtempti, dešimtims šalių, įskaitant JAV, po 2018 metų rinkimų, kuriuos J.Guaido vadina suklastotais, pripažinus jį laikinuoju Venesuelos prezidentu.

Pagal pirmadienį Karakase pasirašytą susitarimą nustatomos „prioritetinės“ kovos su pandemija priemonės, įskaitant aktyvių COVID-19 atvejų išaiškinimą, epidemiologinį stebėjimą ir savalaikį užsikrėtusiųjų gydymą.

Abi šalys kol kas nepatvirtino šio plano sąmatos ir tikslių detalių.

Tačiau J.Guaido komanda pareiškime nurodė, kad PAHO gaus lėšas humanitarinei pagalbai, ir patikino, kad pagal susitarimą pinigai bus perduodami tarptautinėms organizacijoms, o ne N.Maduro vyriausybei.

Susitarimą pasirašė sveikatos apsaugos ministras Carlosas Alvarado, parlamentaras Julio Castro ir PAHO atstovas.

Vašingtonas sveikino šį susitarimą.

„Tai svarbus žingsnis, bet tik demokratinė pereiga išgelbės Venesuelą nuo katastrofos“, – tviteryje parašė uždaryta JAV ambasada Karakase.

Baltieji rūmai yra paskelbę Venesuelai finansines sankcijas, kuriomis siekia N.Maduro pasitraukimo iš valdžios.

Oficialiai Venesueloje užregistruota 1 819 COVID-19 atvejų, įskaitant 18 mirties nuo šios ligos atvejus, bet tokios tarptautinės organizacijos kaip „Human Rights Watch“ mano, kad tikrieji skaičiai yra daug didesni.

Pandemija Venesuelai smogė per rimtą ekonomikos krizę, nulėmusią hiperinfliaciją ir viešųjų paslaugų žlugimą. Naftos kainų kritimas dar labiau pablogino padėtį nuo naftos priklausančioje Venesueloje.

Nuo 2015 metų dėl ekonomikos kracho iš šalies pabėgo maždaug 5 mln. venesueliečių, nurodo Jungtinės Tautos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius