Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos prezidentas priims FTB pagalbą tiriant įtariamą pasikėsinimą

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pareiškė sutiksiąs įsileisti į šalį Jungtinių Valstijų federalinio tyrimų biuro (FTB) agentus, kad šie padėtų tirti įtariamą pasikėsinimą į jį panaudojant bepilotes skraidykles su sprogmenimis, tačiau su tam tikromis sąlygomis.
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro / „Scanpix“/AP nuotr.

Jeigu JAV pareigūnai patvirtintų „siūlymą FTB ištirti pasikėsinimo plano sąsajas su Floridos valstija,.. aš sutikčiau, kad FTB agentai čia atvyktų“, per susitikimą su kariuomenės vadovybe vėlų šeštadienio vakarą sakė N.Maduro.

Venesuelos prezidento teigimu, Floridos valstijoje, kur gyvena daug venesueliečių, veikia „teroristų grupelės“, kurioms vadovauja vyras vardu Osmanas Delgado Tabosky. N.Maduro laiko jį pasikėsinimo jį nužudyti organizatoriumi.

Apie galimą bendradarbiavimą su FTB N.Maduro prakalbo po to, kai trečiadienį Venesuelos užsienio reikalų ministras Jorge Arreaza pareiškė, kad JAV reikalų patikėtinis Karakase Jamesas Story „išreiškė savo susirūpinimą“ dėl tariamo pasikėsinimo rugpjūčio 4-ąją bei išreiškė „jo vyriausybės norą bendradarbiauti“.

Venesuelos pareigūnai teigia, kad per karinį paradą Karakase link N.Maduro skrido dvi bepilotės skraidyklės su sprogmenimis. Kai sprogmenys buvo detonuoti, buvo matyti, kaip panikos apimti kariai bėga.

Venesuelos valdžia teigia sulaikiusi dešimt įtariamųjų, kurie esą sulaukė paramos iš kaimyninės Kolumbijos bei asmenų, gyvenančių Jungtinėse Valstijose.

Venesuelos lyderis ne kartą kaltino Vašingtoną rezgant planus nuversti jį. Karakasas ir Vašingtonas neapsikeičia ambasadoriais nuo 2010 metų.

Šeštadienį N.Maduro dar kartą apkaltino Kolumbijos prezidentą Juaną Manuelį Santosą prisidėjus prie pasikėsinimo į jo gyvybę.

Vienas iš Venesuelos valdžios sulaikytų įtariamųjų yra opozicijai atstovaujantis parlamentas Juanas Requesensas. Šis esą prisipažino bendravęs su kitu sulaikytu įtariamuoju, kuris esą prisipažino dalyvavęs išpuolyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius