-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos prezidentas užsitikrino teisę siekti neriboto kadencijų skaičiaus

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas dar kartą užsitikrino palaikymą savo socialistinei revoliucijai – šalies gyventojai balsavo už renkamų pareigūnų kadencijų skaičiaus limito panaikinimą, atverdami kelią jam būti perrinktam 2012 metų ir tolesniuose prezidento rinkimuose.
Hugo Chavezzas sekmadienį laimėjo didesnę pergalę negu pranašavo išankstinės apklausos.
Hugo Chavezas sekmadienį laimėjo didesnę pergalę, negu pranašavo išankstinės apklausos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

H.Chavezas, ekscentriškas šalies lyderis ir uždegantis oratorius, sekmadienio vakarą šventė pergalę su raudonais drabužiais apsirengusių šalininkų miniomis ir pareiškė ketinantis kandidatuoti 2012 metų rinkimuose.

„Tiesa laimėjo prieš melą, tėvynės orumas laimėjo!“ – džiūgaujantiems šalininkams iš Mirafloreso rūmų balkono sušuko H.Chavezas.

„Durys į ateitį plačiai atvertos“, – pridūrė prezidentas, o minia skandavo „Pergalė, liaudies pergalė!“

„2012 metais vyks prezidento rinkimai 2013–2019 metų kadencijai. Jeigu Dievas neturės kitų planų, jeigu žmonės neturės kitų planų, šis karys dabar yra galimas kandidatas į respublikos prezidentus“, – sakė buvęs oro desantininkas.

H.Chavezas, kurį vargingi šalies gyventojai remia dėl sveikatos ir švietimo programų, finansuojamų iš naftos eksporto, neseniai šventė dešimties prie šalies vairo praleistų metų jubiliejų. Tačiau opozicija jį kaltina dėl didėjančios nusikalstamumo, korupcijos ir infliacijos.

H.Chavezas sekmadienį laimėjo didesnę pergalę, negu pranašavo išankstinės apklausos.  Kaip rodo Nacionalinės rinkimų komisijos pateikti pirminiai rezultatai, už kadencijų limito panaikinimą balsavo 54,36 proc. referendumo dalyvių, o šio pasiūlymo priešininkai surinko 45,63 proc. balsų.

Pasak rinkimų komisijos pirmininkės Tibisay Lucenos, referendume dalyvavo daugiau negu 11 mln. iš maždaug 17 mln. balso teisę turinčių piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius