-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos teismas nepaskelbė sprendimo dėl generalinės prokurorės

Venesuelos aukščiausios instancijos teismas iki trečiadienį sukakusio nustatyto termino nepaskelbė sprendimo, ar turi būti sustabdyti generalinės prokurorės Luisos Ortegos, prezidento Nicolas Maduro kritikės, įgaliojimai ir ar ji turi būti teisiama.
Luisa Ortega
Venesuelos teismas nepaskelbė sprendimo dėl generalinės prokurorės Luisos Ortegos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

59 metų L.Ortega yra aukščiausio rango pareigūnė, stojanti prieš N.Maduro, šiam stengiantis atremti pastangas nušalinti jį nuo valdžios.

„Neįvykdžiau jokių nusikaltimų, smerkiu mane kaltinančius magistrato teisėjus, nes jie nėra teisėti“, – interviu radijui sakė L.Ortega.

„Daugiausia, ką jie gali padaryti – mane nužudyti. Aš nebijau“, – pareiškė ji.

Aukščiausiasis Teismas gali neskubėti priimti sprendimą, sakė advokatas Jesus Ollarves, kuris pažymėjo, kad pagal įstatymą tokiose bylose nuspręsti leidžiama iki 30 dienų.

„Prieš nuspręsdami jie galbūt vertina politinę situaciją“, – sakė jis.

L.Ortega vyriausybę palaikantį Aukščiausiąjį Teismą kaltino, kad jis pakenkė demokratijai savo trumpai gyvavusiu sprendimu, jog iš opozicijos dominuojamo parlamento turi būti atimti įgaliojimai.

Smurtui plečiantis, L.Ortega apkaltino policiją protestuotojų žudymu. Pasipiktinęs jos komentarais N.Maduro pavadino generalinę prokurorę išdavike.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolasas Maduro
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolasas Maduro

L.Ortega taip pat kaltino N.Maduro pažeidus konstituciją savo planu sudaryti nerinktą specialią asamblėją pagrindiniam šalies įstatymui perrašyti.

Generalinė prokurorė žadėjo likti poste, net jei Teismas nurodys ją atleisti.

L.Ortegos pozicija padidino skilimo vyriausybės stovykloje galimybę, ir tai gali paveikti kovą dėl valdžios, per gatvių protestus jau pareikalavusią daugiau kaip 90 gyvybių.

Kritikai socialistą N.Maduro kaltina dėl šalį ištikusios gilios ekonomikos krizės. Prezidentas savo ruožtu sako, kad šis chaosas yra JAV remiamo sąmokslo padarinys.

L.Ortega rėmė N.Maduro velionio pirmtako Hugo Chavezo socialistų judėjimą, bet šių metų kovą ėmė atvirai reikšti nepritarimą dabartiniam prezidentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius