-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos viceprezidentas perėmė dalį operuoto Hugo Chavezo galių

Venesuelos viceprezidentas Nicolas Maduro jau perėmė dalį vėžio operaciją prieš porą savaičių patyrusio Venesuelos prezidento Hugo Chavezo galių, skelbia welt.de. Dekretą dėl įgaliojimų perdavimo prezidentas pasirašė dar gruodžio 9-ąją, jis trečiadienį buvo paskelbtas viešai ir jau įsigaliojo.
Nicolas Maduro (kairėje) ir Hugo Chavezas
Nicolas Maduro (kairėje) ir Hugo Chavezas / Reuters/Scanpix nuotr.

Kuboje operuotas H.Chavezas ir toliau gydomas šios šalies ligoninėje. Tikslios informacijos apie jo sveikatos būklę neskelbiama, anksčiau buvo paviešinta, kad po operacijos H.Chavezas kenčia ir nuo kvėpavimo takų infekcijos. H.Chavezas vėžiu serga, kiek žinoma oficialiai, apie pusantrų metų. Jis patyrė jau ketvirtą operaciją. Oficialiais duomenimis, intervencija buvo sėkminga, 58-erių politiko būklė stabili.

Trečiadienį prezidento H.Chavezo dekretas buvo paskelbtas viešai. Dabar viceprezidentas Nicolas Maduro galės spręsti valstybės biudžeto, užsienio valiutos pirkimo, taip pat nusavinimo klausimus. 

H.Chavezas dekretą pasirašė dar prieš išvykdamas į Kubą. Kai kurių funkcijų perkėlimas esą turėtų sumažinti jo paties darbo krūvį. Prieš operaciją prezidentas taip pat prabilo apie tai, kad N.Maduro yra jo galimas įpėdinis. 

H.Chavezas naftos turtingos šalies prezidentu yra nuo 1999 metų. Spalį jis išrinktas ketvirtai kadencijai. Sausio 10 prezidentas turėtų prisiekti, tačiau dėl jo sveikatos būklės ceremonija gali būti atidėta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius