Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrija nuteisė pasienyje neramumus kėlusį Sirijos pabėgėlį 10 metų kalėjimo

Vengrijos teismas trečiadienį nuteisė sirų kilmės asmenį dešimčiai metų kalėjimo dėl jo įsitraukimo į riaušes pasienyje su Serbija, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Migrantų keliami neramumai Vengrijoje
Migrantų keliami neramumai Vengrijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

40-metis vyras buvo apkaltintas dėl akmenų mėtymo į policijos pareigūnus (pagal Vengrijos įstatymus tai buvo traktuota kaip teroro aktas) ir reikalavimo atverti vartus.

Jis buvo vienas iš grupės asmenų, kurie praėjusių metų rugsėjo mėnesį bandė prasiveržti iš Serbijos į Vengriją ir tęsti kelionę į Vakarų Europą.

BBC pranešė, kad daugiau nei tūkstantis pabėgėlių iš Sirijos, Afganistano ir Irako yra laikomi perpildytuose Vengrijos kalėjimuose dėl įvairių teisės pažeidimų.

Daugiau nei 700 yra apkaltinti ir nuteisti dėl neteisėto pietinės Vengrijos sienos kirtimo ir artimiausiu metu turi būti deportuoti į valstybes, iš kurių atvyko.

Tarp Balkanų ir Vakarų Europos esanti Vengrija tapo laikina stotele migrantams ir, norėdama suvaldyti antplūdį, tuojau pat ėmėsi griežtų priemonių.

Lapkričio mėnesio pradžioje Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas atsisakė planų pakeisti konstituciją, išbraukdamas iš jos galimybę šaliai priimti gyventi dėl neaiškių priežasčių atvykusius užsieniečius.

Tiesa, jis patvirtino, kad toliau ketina kovoti Briuselyje, jog būtų atsisakyta pabėgėlių priėmimo kvotų ir bendros atsakomybės dėl migracijos politikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius