Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrija pasisako prieš ekonomines sankcijas Rusijai

Vengrija pasisako prieš tai, kad Europos Sąjunga (ES) įvestų ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos intervencijos į Ukrainą, pareiškė vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas, kurio interviu penktadienį skelbimas verslo dienraštyje „Vilaggazdasag“.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vengrija, turinti 10 mln. gyventojų, iš Rusijos gauna apie 80 proc. jai reikalingų gamtinių dujų.

Prieš kurį laiką ši Vidurio Europos šalis pasirašė su Maskva 10 mlrd. eurų vertės sutartį dėl dviejų naujų Pakšo atominės elektrinės blokų statybos. Projektą įgyvendins Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“.

Rusija taip pat yra didžiausia Vengrijos prekybos partnerė už ES ribų – praėjusiais metais Vengrijos eksportas į Rusiją siekė 2,55 mlrd. eurų.

„Ekonominės sankcijos yra trečiasis etapas, ir būtų gerai jų išvengti, nes tai neatitinka Europos, jau nekalbant apie Vengriją, interesų“, – sakė V.Orbanas

„Ekonominės sankcijos yra trečiasis etapas, ir būtų gerai jų išvengti, nes tai neatitinka Europos, jau nekalbant apie Vengriją, interesų“, – sakė V.Orbanas.

Pastarąją savaitę pareigūnai iš 11-os buvusių komunistinių valstybių, kurios dabar yra ES narės, leido suprasti, kad dauguma šių šalių priešinsis bet kokiems mėginimams įvesti Rusijai papildomas sankcijas, kurios būtų nukreiptos į prekybinius ir ekonominius ryšius.

V.Orbanas interviu sakė, kad Ukrainos krizė ir jau paskelbtos politinės sankcijos kol kas neturėjo įtakos Vengrijos susitarimui su Maskva dėl plėtros darbų Pakšo AE ir jis viliasi, jog taip bus ir toliau.

„Rosatom“ vadovas Sergejus Kirijenka ketvirtadienį pareiškė, jog kai kuriems tarptautiniams kontraktams gali turėti įtakos Vakarų sankcijos.

Ketvirtadienį Vengrija ir Slovakija sujungė savo gamtinių dujų tinklus. Ši jungtis yra dalis ES pastangų stiprinti tiekimo saugumą regione, kuris smarkiai priklausomas nuo rusiškų dujų importo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius