Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijoje nebeliks skandalingų plakatų su filantropo G.Soroso atvaizdu

Vengrijos vyriausybė nusprendė, kad šalies miestų gatvėse nebeliks plakatų, kuriuose kritikuojamas milijardierius filantropas George'as Sorosas ir jo veikla, pranešė šalies naujienų portalas „Index“.
Prieš George'ą Sorosą nukreipta reklaminė kampanija Vengrijoje
Prieš George'ą Sorosą nukreipta reklaminė kampanija Vengrijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viktoro Orbano ministrų kabinetas sulaukė ypač daug kritikos, kai visoje šalyje iškabino tūkstančius plakatų, kuriuose puikavosi G.Soroso nuotrauka ir prierašas „Neleiskime Sorosui juoktis paskutiniam“.

Buvo tokių plakatų, kuriuos greitai papuošė antisemitiniai užrašai, o tai paskatino dar didesnius V.Orbano kritikų ir Vengrijos žydų bendruomenės nuogąstavimus, esą, vyriausybė pati kursto ksenofobiją šalyje.

Negana to, premjeras neseniai sukėlė audrą, kai pavadino Miklosą Horthy, su naciais bendradarbiavusį Vengrijos lyderį Antrojo pasaulinio karo metais, „išskirtiniu valstybininku“.

Aktyvistai Budapešte jau buvo pradėję plakatų šalinimo akciją, o kritikos tokia vyriausybės iniciatyva susilaukė ir kitur Europoje – ją, pavyzdžiui, pasmerkė liberalas europarlamentaras Guy Verhofstadtas ir Vokietijos Europos reikalų ministras Michaelis Rothas.

V.Orbanas ilgai nenusileido, nors nutraukti kampaniją jo viešai paprašė Vengrijos žydų bendruomenių federacijos vadovas Andrasas Heisleris.

Vis dėlto dabar pagaliau priimtas sprendimas nukabinti plakatus. Vyriausybės paaiškinimas toks: esą, kampaniją visada planuota baigti liepos viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius