Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijos europarlamentaras pasiūlė nuo migrantų gintis kiaulių galvomis

Europos Parlamento narys iš Vengrijos Gyorgy Schöpflinas pareiškė, kad ant pasienio tvoros užmautos kiaulių galvos būtų geriausias būdas atbaidyti migrantus, rašo politico.eu.
Gyorgy Schöpflinas
Gyorgy Schöpflinas / wikipedia.com nuotr.

Vengrijos musulmonų bendruomenei pasipiktinus tokiu pareiškimu, 76 metų politikas, politikos mokslų akademikas neatsižadėjo žodžių ir toliau gynė savo poziciją.

Šį komentarą jis publikavo socialiniame tinkle „Twitter“, komentuodamas pasklidusias nuotraukas, kuriose matomos Vengrijos pasienyje išskaptuotos daržovės, primenančios žmonių veidus. Šios daržovės tariamai turėjo atbaidyti sieną peržengti bandančius migrantus.

„Pabėgėliai į Vengriją bėga nuo karo ir kankinimų. Jūsų daržovės jų neatbaidys“, – rašė Briuselio „Human Rights Watch“ vadovas Andrew Stroehleinas.

„Gali atbaidyti. Žmonių atvaizdai juk yra haram“, – atrašė jam Vengrijos politikas, turėdamas galvoje, kad islamo religijoje jie draudžiami. „Bet sutinku, kiaulių galvos atbaidytų geriau“, – pridūrė G.Schöpflinas.

Komentuodamas savo teiginius naujienų agentūrai „Reuters“ vengrų politikas aiškino, kad tai nebuvo siūlymas, o tik „mintinis-eksperimentas“, kuriuo jis norėjo patikrinti žmonių nuomonę.

G.Schöpflinas yra konservatyviosios „Fidesz“ partijos narys, kuriai vadovauja šalies premjeras Viktoras Orbanas. Partija, kaip ir jos lyderis, griežtai kritikuoja Europos Sąjungos politiką migrantų krizės fone.

Spalio 2 dieną Vengrija rengs referendumą, kuriame balsuos dėl ES plano perkelti pabėgėlius ir pasidalinti juos kvotų sistema. Vasario mėnesį V.Orbanas pareiškė, kad toks pabėgėlių perkėlimas yra ES galios viršijimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius