-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijos premjeras norėtų užbaigti „bankininkų erą“

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas norėtų užbaigti „bankininkų erą“, kuri „sužlugdė Europą ir Vengriją“. Tai jis pareiškė pirmadienį spausdinamame interviu nepriklausomam vietos dienraščiui „Metropol“.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Europą ir joje esančią Vengriją sužlugdė bankininkų era. Pastaruosius 15-20 metų jie vertė žmones tikėti, kad be pasekmių galime kaupti skolas ir imti tokias pigias paskolas, kokių tik panorėsime“, – sakė jis interviu dienraščiui.

Laimėję 2010 metų rinkimus „mes gavome progą užbaigti bankininkų erą, apginti suklaidintus žmones ir liautis krauti visus nuostolius ir rizikas ant žmonių (pečių)“, – pridūrė premjeras.

Praėjusią savaitę V.Orbanas paskelbė apie savo planus užfiksuoti valiutos kursą ties žemesniu negu dabar lygiu ir taip padėti paskolas užsienio valiuta paėmusiems vengrams. Tačiau šį Vengrijos premjero planą nedelsdama pasmerkė kaimyninė Austrija, kurios bankai Rytų Europos šalyse gauna dideles palūkanas.

Pasak Vienos, dėl to bankai patirtų milijardus eurų nuostolių.

Tuo tarpu Europos Sąjunga perspėjo, kad galimai neteisėtas Vengrijos premjero siūlomas planas gali paralyžiuoti paskolų rinką ir kelia pavojų ir taip kukliam ekonominiam augimui.

Daugiau nei vienas milijonas vengrų turi paėmę paskolas užsienio valiuta, daugiausia Šveicarijos frankais, dėl kurių vertės kilimo skolos pasidarė sunkiai išmokamos.

Praėjusį penktadienį V.Orbano vyriausybės ekonomikos ministras pristatė griežtų taupymo priemonių planą, kuris turėtų padėti užpildyti 2,7 mlrd. eurų trūkumą 2012 metų Vengrijos biudžete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius