-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vengrijos premjeras pasiskiepijo kiniška vakcina nuo koronaviruso

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pasiskiepijo kinų vakcina nuo koronaviruso, praėjus kelioms dienoms po to, kai Vengrija tapo pirmąja Europos Sąjungos (ES) valstybe nare, kuri ėmė naudoti šią vakciną, nors Europos vaistų agentūra (EVA) jos nėra aprobavusi.
Viktoras Orbanas paskiepytas kiniška vakcina.
Viktoras Orbanas paskiepytas kiniška vakcina. / „Scanpix“/AP nuotr.

„Esu pasiskiepijęs“, – savo oficialioje feisbuko paskyroje sekmadienį pranešė V. Orbanas, taip pat paskelbęs ir nuotraukų bei vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis paskiepijamas vakcina „Sinopharm“.

Nei ši vakcina, nei rusų gamybos „Sputnik V“, kurią Budapeštas taip pat anksčiau šį mėnesį pradėjo naudoti, nėra EVA aprobuotos.

Tačiau V.Orbanas, kaltinantis Europos Sąjungą nesugebant pakankamai greitai pristatyti vakcinų, paragino savo piliečius atmesti nuogąstavimus dėl kiniškos vakcinos, kurią taip pat mėgina populiarinti ir valstybinė žiniasklaida.

Ta pačia vakcina penktadienį paskiepytas ir Vengrijos prezidentas Janošas Aderis. Kiek anksčiau šalies vyriausiasis gydytojas pranešė apie masinį skiepijimą šia vakcina.

Pirmoji vakcinos „Sinopharm“ siunta – 550 tūkst. dozių – Vengriją pasiekė anksčiau šį mėnesį. Vakcinos pristatymas buvo palydėtas fanfaromis valstybinėje žiniasklaidoje. Budapeštas tikisi kovą ir balandį sulaukti dar iš viso 1 mln. dozių, o gegužę – dar 3,5 mln. dozių.

Iki šiol šalyje viena vakcinos doze, daugeliu atvejų „Pfizer“ vakcinos, paskiepyta beveik pusė milijono šalies gyventojų. Tačiau pareigūnai sako, kad naujai įsigyta kiniška vakcina leis padvigubinti skiepijimo apimtis.

Verta paminėti, jog visuomenės apklausos rodo, kad iš penkių vakcinų, kurios dabar yra naudojamos Vengrijoje, vakcina „Sinopharm“ yra paskutinėje vietoje po trijų vakarietiškų vakcinų – „Pfizer“ ir „BioNTech“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“, o taip pat rusiškosios „Sputnik V“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius