Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vermonto valstijoje atidarytas 21-as Lietuvos garbės konsulatas JAV

Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis birželio 5 dieną Vermonte oficialiai atidarė naują Lietuvos garbės konsulatą JAV, kuriam vadovaus Kerry Secrest.
Žygimantas Pavilionis ir Kerry Serest Vermonte
Žygimantas Pavilionis ir Kerry Serest Vermonte / URM nuotr.

Kreipdamasis į iškilmėse dalyvavusius Vermonto valstijos Žemės ūkio departamento vadovus, valstijos Senato narius, Bratleboro merijos pareigūnus, visuomeninių organizacijų atstovus, verslininkus, vietos lietuvius bei litvakus, ambasadorius kvietė pasinaudoti dvišalio bendradarbiavimo galimybėmis ir vienas kito stiprybėmis.

„Žinome, kad Vermontas išsiskiria stipriu žemės ūkiu ir darnų gyvenimą kaime propaguojančiomis bendruomenėmis. Ši patirtis įdomi Lietuvai, kaip kad ir Vermontui, tikimės, bus įdomi mūsų patirtis siekiant ekologiškų ir aukštos kokybės maisto produktų gamybos“, – sakė ambasadorius ir pristatė kartu su juo atidaryme dalyvavusį Lietuvos komercijos ir žemės ūkio atašė Vaidotą Ašmoną.

Ambasadorius pridūrė, kad Vermontas lietuviams visų pirma asocijuojasi su „Neringos“ stovykla, kuri ugdo ne tik lietuviškumą, bet ir Amerikos lietuvių vaikų ir jaunimo lyderystės bruožus.

„1969 m. įkurtoje „Neringos“ stovykloje išaugo ištisos tautiškai nusiteikusios ir už Lietuvą pasiryžusios dirbti lietuvių kartos. Naujoji Lietuvos garbės konsulė Kerry Secrest yra geriausias šios lietuvių jaunimo programos JAV pavyzdys, kuri jau ne vienerius metus aktyviai prisideda prie šios stovyklos išlaikymo ir puoselėjimo“, – teigė Ž.Pavilionis.

K.Secrest – ketvirtos kartos Amerikos lietuvė. Baigusi Vilniaus universitetą 1991 m., dvejus metus ji praleido Vilniuje, kur dėstė anglų kalbą. Grįžusi į JAV, K.Secrest įsidarbino išsilavinimo ir kultūros reikalų patarėja naujoje Lietuvos ambasadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius