Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viduržemio jūroje mirtinai sušalo mažiausiai 27 migrantai

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba nustatė, kad kontrabandininkų gelbėjimo plaustu plaukdami per jūrą iš Šiaurės Afrikos į Italiją mirė 27 migrantai.
Prie Italijos Lampedūzos salos – emigrantų laivų nuolaužos
Prie Italijos Lampedūzos salos – emigrantų laivų nuolaužos / „Scanpix“ nuotr.

Italijos pakrančių apsaugos vadovas Filippo Marini sakė, kad pripučiamame plauste buvo susispaudę daugiau kaip 100 žmonių, kurie ryžosi leistis į kelionę per neramią Viduržemio jūrą, nors oro temperatūra buvo žemiau nulio.

Patys migrantai palydovinio ryšio telefonu išsikvietė pagalbą, būdami už 100 jūrmylių nuo Lampedūzos salos Italijos pietuose.

Nuo 2004-ųjų pradžios menkais laiveliais į Italiją atvyko daugiau kaip 150 tūkst. migrantų, daugiausia pabėgėliai iš karo ir konfliktų zonos.

Tuo tarpu Lampedūzos medikai minėjo mažiausiai 20 sušalusiųjų vargšų keliauninkų.

„Yra daug negyvų, tikrai mažiausiai 20“, – sakė Lampedūzos greitosios medicinos pagalbos centro gydytojas. Ši sala yra tarp Sicilijos ir Libijos, iš kurios, kaip manoma, ir mėgino į Italiją patekti daugiau kaip 100 migrantų grupė.

„Mūsų centre turime šešis jaunuolius kritinės hipoterminės būklės, mėginame juos evakuoti į geriau aprūpintą ligoninę“, – sakė naujienų agentūrai AFP telefonu minėtasis gydytojas.

Italijos žiniasklaida pranešė, kad kelionėje per jūrą žuvusiųjų yra nuo 25 iki 29.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius