Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena Meksikos oro linijų bendrovė pasiūlė migrantams galimybę grįžti namo už 1 JAV dolerį

Viena Meksikos oro linijų bendrovė pasiūlė galimybę dokumentų neturintiems migrantus, norintiems grįžti į Kosta Riką, Salvadorą ir Gvatemalą, tai padaryti už vieną 1 JAV dolerį, Meksikai mėginant sustabdyti migrantų srautus iš Centrinės Amerikos.
Meksikos vėliava
Meksika / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Meksika Migrantai

Oro linijų bendrovė „Volaris“ ketvirtadienį paskelbė apie programą, skirtą padėti susijungti migrantų šeimoms ir „padėti pargabenti migrantus“, pranešė oro linijų bendrovė savo „Twitter“ paskyroje.

Pasiūlymas galios iki birželio 30 dienos, o juo gali pasinaudoti visi Centrinės Amerikos gyventojai, atsidūrę „neteisėtos migracijos situacijoje“, kurie nori išvykti iš Tichuanos ir Siudad Chuarezo oro uostų, esančių netoli JAV sienos, arba Gvadalacharos ir Meksiko oro uostų.

Norintys pasinaudoti galimybe beveik nemokamai grįžti namo turi būti pasirengę sutikti su siūlomu „artimiausiu skrydžiu“ ir susimokėti oro uosto mokesčius.

Meksikos oro uostas ima 45 JAV dolerių oro uosto naudojimo mokestį iš tarptautinių skrydžių keleivių.

Suaugusieji migrantai turi turėti savo asmens tapatybės dokumentą, o nepilnamečiai turi parodyti pasą ar gimimo liudijimą.

Pastaraisiais mėnesiais Meksiką užplūdo migrantų iš Centrinės Amerikos banga, kai kairiųjų pažiūrų prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro, pradėjusio eiti pareigas gruodžio 1 dieną, vyriausybė paskelbė apie lankstesnę imigracijos politiką.

Vis dėlto Jungtinių Valstijų duomenys parodė rekordinius neteisėtai JAV sieną kertančių migrantų, daugiausia iš Centrinės Amerikos, skaičius ir tai itin sustiprino įtampą tarp dviejų šalių.

Kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino įvesti muitus Meksikos importui, abiejų šalių vyriausybės pasiekė susitarimą, o Meksika sustiprino pietinės sienos apsaugą ir ėmė areštuoti bei deportuoti daugiau migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius