Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš dviejų Maskvoje nužudytų jėzuitų žudikui siūlė seksą, sako milicija

Rusijos milicijos tyrėjai sako, kad du jėzuitų kunigus, kurie pernai buvo rasti negyvi, nužudė girtas vyras, kuriam vienas tų kunigų siūlė seksą.
Rusijos milicininkai
Rusijos milicininkai / „Scanpix“ nuotr.

Milicija pranešė, kad baigta tirti ir į teismą nusiųsta dviejų jėzuitų ordino narių – Nepriklausomojo Rusijos regiono Jėzaus draugijos provinciolo, vokiečių kilmės 47 metų Otto Messmerio, ir iš Ekvadoro kilusio 42 metų teologijos dėstytojo kunigo Victoro Betancourto – nužudymo baudžiamoji byla.

Šių dviejų jėzuitų palaikai spalio 28 dieną buvo rasti jų bute Maskvoje, jėzuitų ordino Maskvos būstinėje. Po kelių dienų milicija pranešė, kad dėl šių žmogžudysčių prisipažino vienas 38 metų vyras, bet beveik jokių detalių nepaskelbė.

Ši penktadienį Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros spaudos tarnyba informavo, kad kaltinimas dėl šio nusikaltimo pateiktas iš Tverės srities kilusiam, anksčiau teistam Michailui Orechovui.

„Per tyrimą nustatyta, kad mintis nužudyti V.Betancourtą M.Orechovui kilo apsvaigus nuo alkoholio, dėl asmeninio priešiškumo, kai nukentėjusysis mėgino palenkti jį judviejų seksualinio pobūdžio veiksmams“, – pažymima Tyrimų komiteto pranešime.

Tyrimo duomenimis, M.Orechovas svarmeniu smogė dvasininkui ne mažiau kaip vienuolika smūgių į galvą.  Kaip mano tyrėjai, antrąjį kunigą Rusijos pilietis nužudė siekdamas nuslėpti pirmąją žmogžudystę, kai į butą, kur buvo nužudytas V.Betancourtas, iš Vokietijos sugrįžo provinciolas O.Messmeris.

„Orechovas prisistatė nužudytojo draugu, įėjo paskui jį į butą ir tokiu pat būdu jį nužudė“, – sakoma prokuratūros Tyrimo komiteto pranešime.  M.Orechovas buvo sulaikytas pernai lapkričio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius