Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš po žemėmis įkalintų Čilės kalnakasių pasipiršo savo mylimajai

Vienas iš 33 prieš tris savaites užgriuvusioje šachtoje 700 metrų gylyje po žeme įkalintų kalnakasių į viršų perdavė laišką savo mylimajai, kuriame pasipiršo jai.
Estebanas Rojasas siunčia linkėjimų iš 700 metrų gylio.
Estebanas Rojasas siunčia linkėjimų iš 700 metrų gylio. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša CNN, Estebanas Rojasas kreipėsi į savo sugyventinę Yesicą Yanez, su kuria kartu pragyveno 25 metus ir kartu susilaukė trijų vaikų bei dviejų anūkų. „Prašau, melskitės toliau už mus, kad ištrūktumėme iš čia gyvi. Mes nusipirksime vestuvinę suknelę ir susituoksime“, – kalnakasys pažadėjo laiške.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Yesica Yanez demonstruoja savo sugyventinio laišką iš po žemių.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Yesica Yanez demonstruoja savo sugyventinio laišką iš po žemių.

Kalnakasio laišką paskelbė spauda. Tačiau jaunikiui ir nuotakai vestuvių teks palaukti mažiausiai keturis mėnesius. Būtent tiek, kaip pranešama, užtruks gelbėjimo darbai. Sekmadienį į šachtą per išgręžtą kanalą buvo nutiestas ryšio kabelis, kad kiekvienas iš įkalintų šachtininkų galėtų pabendrauti su savo artimaisiais. Kiekvienam kalnakasiui buvo skirta vos 20 sekundžių, kad galėtų savo artimiesiems pasakyti tik tai, kas svarbiausia. Pasak CNN, būsimi jaunavedžiai visą laiką skyrė būsimų vestuvių aptarimui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Estebanas Rojasas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Estebanas Rojasas

Nelaimė, per kurią buvo įkalinti kalnakasiai, atsitiko rugpjūčio 5 dieną šalia Kopjapo miesto esančioje kasykloje. 33 kalnakasiai įkliuvo į spąstus po žemėmis 700 m gylyje, kai užgriuvo išėjimo tunelis. Tik prabėgus 17 dienų gelbėtojams pavyko pragręžti 15 cm skersmens ertmę iki kalnakasių buvimo vietos. Per šį kanalą vyrams dabar tiekiamas maistas ir vanduo. Platesnės ertmės, per kurią būtų galima iškelti kalnakasius į žemės paviršių, gręžimas gali užtrukti iki Naujųjų metų.

Kitą savaitę į Čilę iš JAV planuoja atvykti NASA specialistai, besispecializuojantys astronautų, išvykusių į ilgas ekspedicijas kosmose ir leidžiančių laiką uždarose erdvėse, sveikatos palaikymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius