Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas JAV karys žuvo, o kitas yra gyvas, sako Talibanas

Talibanas sekmadienį paskelbė, kad vienas iš dviejų penktadienį dingusių amerikiečių karių žuvo per susišaudymą su sukilėliais, o kitas buvo sučiuptas gyvas.
Talibano kariai
Talibano kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienas iš tų dviejų (karių) žuvo per susišaudymą, o antrąjį mes areštavome gyvą“, – sakė Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas. Anksčiau jis neigė, kad Talibanas yra susijęs su tų dviejų karių dingimu rytinėje Logaro provincijoje.

„Ir lavoną, ir sučiuptą karį pasiėmėme su savimi, jie buvo nugabenti į saugią vietą. Dabar prisiimame už tai atsakomybę, – sakė jis AFP. – Dar nepriėmėme jokių sprendimų dėl jų likimo ir dėl to, ko reikalausime už jų atidavimą. Šis sprendimas bus priimtas vėliau“.

Pasak Z.Mujahido, du minimi kariai buvo užpulti atvykę į Čarcho rajoną šios neramios provincijos pietuose.

„Mūsų mudžahidai juos užpuolė“, – sakė jis, taip patvirtindamas ankstesnius vietos pareigūnų pranešimus, kad kariai buvo užpulti iš pasalų, atvažiavę į Logaro rajoną, garsėjantį su Talibanu susijusių kovotojų dominavimu.Nėra patvirtinta, kad jie žuvę ar pagrobti.

Logaras yra į pietus nuo sostinės Kabulo.

Z.Mujahidas negalėjo paaiškinti, kodėl anksčiau neigė, kad Talibanas yra susijęs su tų karių dingimu penktadienį maždaug 20 val. vietos (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Vietos pareigūnai sakė, kad amerikiečiai vilkėjo uniformas, bet jų automobilis – šarvuotas visureigis – tikriausiai buvo nepažymėtas. Automobilis šeštadienį buvo rastas „truputį tolėliau nuo ten, kur turėjo būti“, sakė kitas pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Dingusių karių apibūdinimus transliavo mažiausiai dvi vietos radijo stotys; už kiekvieno tų karių saugų sugrįžimą buvo siūlomas 10 tūkst. dolerių atlygis.

Kai kurios radijo stotys atsisakė transliuoti tuos apibūdinimus, nes baiminosi Talibano keršto, pranešė televizija „al Jazeera“.

Vienas tarptautinių pajėgų ISAF pareigūnas sakė, kad jokios informacijos nebuvo gauta.
„Nėra patvirtinta, kad jie žuvę ar pagrobti“, – sakė jis ir pridūrė: „Sklando gandai, kad viena jų yra žuvęs“.

Visi pranešimai yra nepatvirtinti, nurodė pareigūnas.

Kariniai sraigtasparniai tikrina tą rajoną, kuriame dingo kariai, vykdoma didelio masto paieškos sausumoje ir iš oro operacija, pranešė pareigūnai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius