Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 04

„Sprendimas, kuris išgelbėjo gyvybes“: kaip vyko evakuacija iš liepsnų apimto lėktuvo Japonijoje?

Nuo tos akimirkos, kai antradienį Tokijuje keleivinis „Japan Airlines“ lėktuvas ant kilimo ir tūpimo tako susidūrė su mažesniu lėktuvu, įgulai prireikė tik 18 minučių, kad visi 367 keleiviai būtų saugiai išlaipinti iš lėktuvo. Aviacijos ekspertai teigia, kad paprastas veiksmas galėjo būti „pagrindinis veiksnys“, lėmęs evakuacijos greitį, nes paskutinis žmogus buvo evakuotas prieš pat lėktuvui visiškai panyrant į liepsnas.

Oro bendrovės „Japan Airlines“ 516-ojo reiso lėktuvas virto ugnies kamuoliu po to, kai leisdamasis susidūrė su pakrančių apsaugos lėktuvu. Penki iš šešių žmonių, buvusių mažesniame lėktuve, kuris turėjo pristatyti pagalbą galingo Naujųjų metų žemės drebėjimo aukoms, žuvo.

Remdamiesi įgulos pasakojimais, antros pagal dydį Japonijos oro linijų bendrovės pareigūnai trečiadienį teigė, kad „Japan Airlines“ įgula laikėsi avarinių procedūrų „pagal vadovėlį“, pradedant pirmąja taisykle – valdyti paniką, praneša „Reuters“.

Kai tik didžiulis lėktuvas „Airbus A350“ sustojo, salono palydovai ragino keleivius išlikti ramius, nes jau tuo metu didelius lėktuvo plotus apėmė ryškiai oranžinės spalvos liepsnos, o saloną greitai užpildė dūmai.

Kas tuo metu vyko lėktuve?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius