-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vieningoji Rusija“ grasina komunistams palaidoti Leniną

Valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ pagrasino komunistams pradėti diskusiją dėl Vladimiro Lenino palaikų laidojimo.
Eilė prie V.Lenino mauzoliejaus
Eilė prie V.Lenino mauzoliejaus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taip „Vieningoji Rusija“ reagavo į Komunistų partijos pateiktą įstatymo projektą, kuriame siūloma pašalinti iš Rusijos Federacijos himno Dievo paminėjimą.

Komunistai sako esantys pasirengę priimti valdžios partijos iššūkį, jeigu spalio revoliucijos ideologo laidotuvės taps visos Rusijos referendumo tema.

„Dabar, kai Komunistų partija atvirai pasikėsino į valstybės simbolį, aš manau, kad mes turime atnaujinti visuomenėje mūsų nutrauktą diskusiją apie Lenino kūno palaidojimą“, – pareiškė „Vieningosios Rusijos“ prezidiumo sekretoriaus pirmasis pavaduotojas Andrejus Isajevas, atsakingas už partijos ideologiją.

Įstatymo projekte, kurį praėjusią savaitę pateikė RFKP deputatas Borisas Kašinas, siūloma pakeisti Rusijos himno eilutę „Viena tu pasaulyje! Viena tu tokia – Dievo saugoma gimtoji žemė“ į „... mūsų saugoma gimtoji žemė“.

Autorius paaiškinamajame rašte sako, kad dabartinis himno variantas neatitinka ateistų pasaulėžiūros pagrindų.

Dėl balzamuoto V.Lenino kūno, kuris ilsisi mauzoliejuje Raudonojoje aikštėje, sovietinės valstybės pirmojo vado laidotuvių šalininkai ir priešininkai audringai ginčijosi dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai kairioji patriotinė opozicija kontroliavo parlamentą.

Diskusija liovėsi į Kremlių atėjus  buvusiam KGB karininkui Vladimirui Putinui. Jis grąžino į gyvenimą daugelį Sovietų Sąjungos atributų, tarp jų – SSRS himno melodiją.

Dabar komunistai sutinka vėl svarstyti, ar būtina palaidoti V.Lenino kūną, bet įspėja, kad šis svarstymas gali pakrypti taip, jog virs valdžiai politine krize.

„Mes šios diskusijos visiškai nebijome ir esame pasiryžę savo poziciją argumentuoti. Tai toks rimtas klausimas, kad turi būti sprendžiamas referendumu. Esu tikras, kad mes nugalėsime, – agentūrai „Reuters“ sakė RFKP CK narys Vadimas Solovjovas.

„Iškėlus ideologijos klausimų, suskils visuomenė. O jeigu prie ekonomikos krizės prisidės ir politikos krizė, ponui Isajevui tai gali išeiti ne į sveikatą“, – pridūrė jis.

Gauti komentarų iš A.Isajevo agentūrai „Reuters“ nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius