Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vieningoji Rusija“ tvirtai pirmauja vietos rinkimuose

Sekmadienį 75-iuose Rusijos regionuose vykusiuose vietos rinkimuose valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ sulaukė didžiausios rinkėjų paramos.
Balsuoja V.Putinas
Balsuoja V.Putinas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu turimais duomenimis, valdančiosios partijos kandidatai įtikinamai pirmauja visos šalies mastu tiek regioniniuose, tiek municipaliniuose rinkimuose.

Antrą vietą visos šalies mastu užima Rusijos Federacijos komunistų partija (RFKP). Trečią vieta skirtinguose regionuose dalijasi Rusijos liberalų demokratų partija (RLDP) ir „Teisingoji Rusija“.

Tačiau regioninį statusą turinčiuose rinkimuose į Maskvos miesto Dūmą nei liberalai demokratai, nei „Teisingoji Rusija“ nesugebėjo įveikti 7 proc. barjero.  Duomenimis, gautais suskaičiavus 86,66 proc. balsų, į Maskvos Dūmą pateko tik dvi partijos – „Vieningoji Rusija“ (66,12 proc. balsų) ir komunistai (13,27 proc. balsų). „Vieningosios Rusijos“ kandidatai laimi visose 17-oje vienmandačių apygardų.

Kaip agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis Maskvos miesto Dūmoje, turimi duomenys rodo, kad RFKP veikiausiai gaus tik tris deputatų mandatus sostinės parlamente, kuriame iš viso yra 35 vietos.

„Vieningosios Rusijos“ atstovai partijos pergalę laiko dėsninga.  „Žinote, kai kiekvieną kartą būna pergalė, tai tampa kasdienybe. Pasveikinsime vieni kitus ir ryt vėl dirbsime. Mes nerengiame kažkokių šventimų, juo labiau išgertuvių“, – sakė partijos tarybos pirmininkas Borisas Gryzlovas.

„Vieningosios Rusijos“ atstovai savo pergalę aiškina aukštais visuomenės pasitikėjimo šalies prezidentu ir Vyriausybės vadovu reitingais.  „(Vladimiro) Putino ir (Dmitrijaus) Medvedevo partija užsitikrino tokią paramą“, – sakė „Vieningosios Rusijos“ generalinės tarybos prezidiumo sekretorius Viačeslavas Volodinas.

„Vladimiras Vladimirovičius Putinas ir Dmitrijus Anatoljevičius Medvedevas leido partijai naudoti jų atvaizdus ir kalbas. Mes manome, kad partija gavo tiek balsų būtent dėl aukšto pasitikėjimo Vladimiru Vladimirovičiumi ir Dmitrijumi Anatoljevičiumi reitingo“, – pabrėžė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius