Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienuolikmetės britės intelektas pranoko Alberto Einsteino ir Stepheno Hawkingo protą

Vienuolikos metų mergaitė iš Anglijos Northemptono miesto pretenduoja tapti protingiausiu savo amžiaus vaiku šalyje. Merginos intelekto koeficientas įvertintas 162 balais, o tai viršija 160 taškų surinkusius Billą Gatesą, Albertą Einsteiną ir fiziką Stepheną Hawkingą, praneša „Northampton Chronicle&Echo“.
Cerys Cooksammy-Parnell
Cerys Cooksammy-Parnell / Kadras iš Youtube.com

Cerys Cooksammy-Parnell gali save vadinti genijumi. Testą ji atliko organizacijoje „Mensa“ – tai didžiausia ir labiausiai žinoma žmonių su aukštu intelektu oficiali organizacija. Jos nariais gali tapti žmonės su aukštu intelekto koeficientu, o turinčių tokį koeficientą pasaulyje tėra tik 2 % ir į „Mensą” jie priimami tik išlaikius specialų testą.

Šiai organizacija priklauso ir britės tėtis, kurio intelekto koeficientas įvertintas 142 taškais. Mergaitė teigia, jog tiesiog juokais buvo pasiryžusi pranokti savo tėtį, tačiau nesitikėjo tai padaryti net 20 taškų. Cerys, kaip teigia ekspertai, yra viena iš 0,004 proc. pasaulio žmonių, kurie atlikę „Mensa“ testą yra surinkę 162 taškus.

„Tai tiesiog nerealu, aš negalėjau patikėti, ir mama taip pat – ji kelis kartus perskaitė rezultatą, norėdama įsitikinti, kad viską supratome teisingai“, – „The Telegraph“ sakė britė.

Cerys pasakojo su bendraamžiais į intelektines diskusijas nesivelianti , ji domisi paprastais dalykais, nesusijusiais su intelekto koeficientu.

„Gali būti, kad kai tapsiu vyresnė, pavyzdžiui, po 20 metų, mano aukštas intelekto koeficientas man padės vedant sudėtingas derybas, o kol kas mane labiau domina mados, įdomus bendravimas ir geri įvertinimai mokykloje“, – pasakojo mergaitė.

Cerys tėvas teigė, jog mergaitė visada buvo įprastu vaiku ir neatrodė keistuole. Anot jo, dukra labai mėgsta skaityti. Kartu jis pastebėjo, kad mergaitė turi neeilinių sugebėjimų, tačiau nenorėjo, kad laikytų kokius nors testus kol nesukaks 11 metų. Dar iki pradėdama lankyti mokyklą britė jau turėjo didelį žinių bagažą, o skaityti išmoko taip greitai, kad mokytoja ją ragino garsiai paskaityti klasiokams, kurie to padaryti patys dar nemokėjo.

Dabar Cerys prisijungė prie „genijų visuomenės“, o ateityje svajoja dirbti finansų srityje, mat mergaitei patinka skaičiuoti, o jos mėgstamiausia pamoka – matematika. Mergaitė svajoja ateityje vadovauti vienam Anglijos bankų ar net taps premjere.

Pažymima, kad Cerys pranoko ir savo 16-metę tautietę Lauren Marbe, kuri šių metų vasarį atlikus testą įvertinta 161 balu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius