Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienuoliktąsias buvimo valdžioje metines paminėjęs Chavezas žada nesitraukti dar mažiausiai 11 metų

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas antradienį paminėjo 11-ąsias buvimo valdžioje metines ir pažadėjo vadovauti šaliai dar vienuolika metų.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / „Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat pareiškė, kad jo socialistinė revoliucija per 900 metų apvalys Venesuelą po beveik šimtmetį trukusio oligarchų ir Jungtinių Valstijų dominavimo.

„Dabar man 55-eri ir aš jau 11 metų esu prezidentas. Pažadu jums kiek geriau savimi rūpintis. Po 11 metų būsiu 66-erių ir, su Dievo malone, jau 22 metus būsiu užėmęs prezidento postą“, – sakė H.Chavezas džiūgaujantiems savo rėmėjams Karakaso teatre.

Turime 900 metų... Venesuelos daugiau niekada nevaldys oligarchai ir jankiai, – sakė Hugo Chavezas.Apie galimybę vėliau dar vienuolikai metų likti prie valstybės vairo, kol jam sukaks 77-eri, H.Chavezas sakė: „Galbūt tai būtų kiek per ilgai, ar nemanote?“ Į šį jo klausimą auditorija atsakė garsiu „ne“.

H.Chavezas pažadėjo 2012 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose siekti trečios kadencijos, kai po konstitucinės reformos vasarį buvo panaikintas renkamų pareigūnų kadencijų skaičiaus apribojimas.

Karingas kairiųjų pažiūrų prezidentas nuo pirmųjų atėjimo į valdžią dienų ėmėsi aktyviai įgyvendinti socialistinę darbotvarkę, kurios ašimi tapo komunalinių paslaugų sektoriaus, svarbiausių pramonės įmonių ir žiniasklaidos priemonių nacionalizacija bei spaudimas opozicijos grupėms ir disidentams.

Pasak H.Chavezo, jo vadinamoji Bolivaro revoliucija „yra čia ir bus čia dar 900 metų“, kad būtų atitaisyta žala, kurią padarė 90 metų trukęs turtingųjų klasės ir Jungtinių Valstijų dominavimas.

„Turime 900 metų... Venesuelos daugiau niekada nevaldys oligarchai ir jankiai, – sakė jis. – Mūsų revoliucija dar tik pradiniame etape.“

Pasak H.Chavezo, kitas žingsnis įtvirtinant revoliuciją turi būti jo valdančiosios partijos pergalė rugsėjo 26 dieną vyksiančiuose parlamento rinkimuose, po kurių ji turėtų „triuškinamą daugumą“.

Šiuo metu Nacionalinę Asamblėją kontroliuoja H.Chavezo Jungtinė socialistų partija (PSU). Opozicijai priklausantys įstatymų leidėjai boikotavo 2005 metais vykusius parlamento rinkimus.

H.Chavezas siekia, kad jo partija po būsimų rinkimų turėtų 66 proc. vietų vienerių rūmų parlamente, kuriame iš viso yra 167 vietos.

„Ketiname sumušti pučistus, fašistus gatvėse“, – sakė H.Chavezas, kalbėdamas apie opoziciją, kuri mėgina jį įveikti politinėmis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius