-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vietname per gaisrą gyvenamajame daugiaaukštyje žuvo 13 žmonių

Didžiausiame Vietnamo mieste Ho Či Minyje per gaisrą gyvenamajame daugiaaukštyje ankstyvą penktadienį žuvo 13 žmonių, dar 28 buvo sužeisti, sako vietos valdžia.
Sprogimas Vietname
Vietnamo ugniagesiai / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Vietnamas Gaisras

Gaisras apie vidurnaktį prasidėjo namo „Carina Plaza“ apatiniuose aukštuose ir greitai plito aukštyn.

Valstybinė žiniasklaida citavo miesto policiją ir ugniagesių departamentą, nurodžiusius, kad daugiau kaip 100 namo gyventojų buvo išgelbėti, o dar per tūkstantį ištrūko patys.

Viena pareigūnė sakė naujienų agentūrai AFP, kad daugelis aukų užduso dūmuose, laiptais bėgdamos nuo gaisro į aukštesnius aukštus.

„Trylika žmonių buvo išnešti iš pastato negyvi“, – sakė vietos valdžios įstaigos pareigūnė, pageidavusi likti anonimu.

Anot jos, pareigūnai dar nenustatė gaisro priežasties.

Valstybinis naujienų portalas „VietnamPlus“ pranešė, kad pirmiausiai užsidegė požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Valstybinė žiniasklaida nurodė, kad aikštelės durys turėjo būti uždarytos ir būtų galėjusios apsaugoti nuo liepsnų ir dūmų išplitimo į viršutinius aukštus, bet jos buvo paliktos atidarytos.

Ho Či Minio policijos viršininko pavaduotojas generolas majoras Phanas Anhas Minhis sakė valstybinei žiniasklaidai, kad gaisras galėjo kilti dėl vieno motociklo elektros sistemos gedimo, bet neatmetama ir sprogdinimų galimybė.

Liepsnos buvo užgesintos penktadienį dar nepradėjus švisti, tačiau rajonas keletą valandų buvo užklotas tirštų dūmų, kaip matyti valstybinės žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose.

Valstybinė Vietnamo naujienų agentūra pranešė, kad daugiau kaip 200 ugniagesių per ilgiau kaip valandą trukusias pastangas liepsnas suvaldė.

Užsidegusį didžiulį gyvenamąjį kompleksą sudaro keletas 15–22 aukštų pastatų. Jis buvo pastatytas prieš šešerius metus viename Ho Či Minio, anksčiau vadinto Saigonu, gyvenamajame rajone.

Prie daugiaaukščio yra baseinas, teniso aikštelė, vaikų darželiai ir parduotuvės, rašo „VietnamPlus“.

Šis gaisras Vietname yra didžiausias nuo 2016 metų. Tąsyk užsidegus vienam Hanojaus karaokės barui žuvo 13 žmonių. Daugelis aukų buvo valdžios įstaigų darbuotojai, žuvę garsui nelaidžiuose kambariuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius